Κοινωνία

Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών

Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται η προφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη, με απόφαση τoυ δικαστήριου της Αδριανούπολης, με την αιτιολογία ότι δεν έχουν μόνιμη διεύθυνση στην Τουρκία.

Το πρωί της Τρίτης οι δικηγόροι τους προσέφυγαν εκ νέου στο δικαστήριο Αδριανούπολης για να ζητήσουν για δεύτερη φορά την αποφυλάκισή τους, αίτημα που δεν έγινε δεκτό από τους Τούρκους δικαστές.

Έτσι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα παραμείνουν στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, όπου κρατούνται εδώ και πάνω από 25 μέρες, μέχρι να εξεταστούν όλα τα στοιχεία αυτής της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές από το πρακτορείο «Αναντολού», σήμερα το μεσημέρι οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, κατέθεσαν αίτημα αποφυλάκισης, ζητώντας να αντικατασταθεί η προφυλάκιση από όρους κατ’ οίκον περιορισμού.

Το δικαστήριο που εξέτασε άμεσα το αίτημα, αποφάσισε να παραμείνουν προφυλακισμένοι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, με την αιτιολογία ότι δεν έχουν σταθερή διεύθυνση στην γείτονα.

Η αρνητική αυτή εξέλιξη έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά την ευρωτουρκική συνάντηση κορυφής στη Βάρνα της Βουλγαρίας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, με τον Πρόεδρο της Ε.Ε., Ντόναλντ Τουσκ και τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Βάρνα ζήτησε από την Τουρκία την άμεση αποφυλάκιση των Ελλήνων στρατιωτικών.

Ανέφερε ότι η Ε.Ε. εμπιστεύεται την τουρκική πλευρά ότι θα επιλύσει το ζήτημα,

«Θα ήταν επιθυμητό να γίνει αυτό πριν το ορθόδοξο Πάσχα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» είπε ο Γιούνκερ.

Ελένη Νιζάμη

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X