Καιρός

Αρναούτογλου: Προσοχή το Σάββατο, έρχονται λασποβροχές στην Αττική – Πού αλλού θα “χτυπήσουν”

Αρναούτογλου: Προσοχή το Σάββατο, έρχονται λασποβροχές στην Αττική – Πού αλλού θα “χτυπήσουν”
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι λασποβροχές θα είναι το χαρακτηριστικό του αυριανού καιρού, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ο οποίος εφιστά την προσοχή των πολιτών, καθώς το φαινόμενο συνδέεται με την ολισθηρότητα στους δρόμους και την περιορισμένη ορατότητα.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο προγνώστης καιρού σημειώνει ότι οι λασποβροχές θα κάνουν την εμφάνισή τους κυρίως το βράδυ του Σαββάτου σε νότιο Ιόνιο, Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.

Θα συνεχιστούν και την Κυριακή κατά τόπους στα δυτικά αλλά κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

Μάλιστα, ο κ. Αρναούτογλου συνόδευσε την ανάρτησή του και με ένα βίντεο που περιλαμβάνει μία πρώτη πρόβλεψη από την ερχόμενη Κυριακή έως και τη Μεγάλη Τετάρτη, ενώ δίνει και συγκεκριμένες συμβουλές στους οδηγούς που θα βρεθούν αντιμέτωποι με το φαινόμενο της λασποβροχής κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου

Λασποβροχές=Ολισθηρότητα και περιορισμένη ορατότητα. Προσοχή!

Φίλες και φίλοι:

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης λασποβροχών (χαρακτηριστικό του καιρού το Σάββατο το βράδυ σε νοτιο Ιόνιο, Πελοποννησο και Στερεα συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής και την Κυριακή κατά τόπους στα δυτικά αλλά κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας) παρατηρείται αυξημένη ολισθηρότητα σε δρόμους αλλά και πεζοδρόμια, γεγονός που πρέπει να κάνει ιδιαίτερα προσεκτικούς τόσο τους οδηγούς όσο όμως και τους πεζούς.

Υπό αυτές τις συνθήκες η οδήγηση κυρίως τη νύχτα και όχι μόνο είναι επικίνδυνη, διότι η σκόνη που μεταφέρεται περιορίζει σημαντικά την ορατότητα σχηματίζοντας μάλιστα και πυκνές ομίχλες

Ελέγχουμε την πίεση των ελαστικών. Τα φθαρμένα ή με λάθος πιέσεις ελαστικά είναι σίγουρο ότι δεν αποδίδουν σε τέτοιες καιρικές συνθήκες.

Επιβεβαιώνουμε ότι οι υαλοκαθαριστήρες μας λειτουργούν σωστά. Αντικαθιστούμε τα φθαρμένα μάκτρα και προσθέτουμε απιονισμένο νερό ή ειδικό καθαριστικό μίγμα στο ντεπόζιτο υγρού πλύσης.

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου

Σε ποιον αριθμό μπορούν να καλούν οι οδηγοί της Αττικής σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

Στο τετραψήφιο τηλεφωνικό νούμερο 1544 του Κέντρου διαχείρισης κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής μπορούν να καλούν οι πολίτες 24 ώρες το 24ωρο για να αναφέρουν κάθε είδους πρόβλημα που σημειώνεται στο δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας.

Όπως υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, πρόκειται για μία καινοτόμο δράση η οποία έχει σκοπό να ενισχύσει την επικοινωνία των χρηστών του οδικού δικτύου με την Περιφέρεια, τόσο για θέματα που αφορούν στη συντήρησή και τη σηματοδότησή του όσο και στη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων που προκύπτουν.

Να σημειωθεί ότι σε διάστημα 4 μηνών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η ηλεκτρονική εφαρμογή για smartphone, μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να στέλνουν υλικό χωρίς να απαιτείται τηλεφωνική κλήση” πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X