Κοινωνία

Χαμός στον Ευαγγελάτο με ανεμβολίαστο διευθυντή μονάδας νοσοκομείου: «Είσαι γελοίος» – «Είσαι αγράμματος»

Χαμός στον Ευαγγελάτο με ανεμβολίαστο διευθυντή μονάδας νοσοκομείου: «Είσαι γελοίος» – «Είσαι αγράμματος»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο κ. Σωτήρης Βασιλείου Διευθυντής της μονάδας τεχνητού νεφρού νοσοκομείου Έδεσσας και ο πνευμονολόγος κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος διαφώνησαν σε έντονο ύφος για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

«Θα ακυρώσω την επιστημονική μου υπόσταση. Πάει τελείωσε. Έχω τελειώσει άμα το κάνω.», ανέφερε ο κ. Σωτήρης Βασιλείου Διευθυντής της μονάδας τεχνητού νεφρού νοσοκομείου Έδεσσας.

Ρητά και κατηγορηματικά γιατρός και δη διευθυντής της μονάδας τεχνητού νεφρού στο νοσοκομείο Έδεσσας δηλώνει στην κάμερα του LIVE NEWS πως δεν έχει κάνει και ούτε πρόκειται να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

«Δεν είναι η υποχρεωτικότητα που μας ωθεί να μην το κάνουμε. Αν πιστεύαμε καθαρά ιατρικά για την υγεία μας και πρωτίστως για την υγεία των ασθενών μας πως έπρεπε να το κάνουμε θα το κάναμε.», σημειώνει.

Αγνοώντας το γεγονός ότι 1,9 δις άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί πλήρως σε όλον τον κόσμο, ο 54χρονος γιατρός και πατέρας δύο παιδιών, Σωτήρης Βασιλείου, επιμένει να υποστηρίζει ότι τα εμβόλια δεν είναι επαρκώς δοκιμασμένα.

«Είναι ακόμα μη δοκιμασμένο και μη αδειοδοτημένο το εμβόλιο αυτό. Είναι γνωστό αυτό.».

Κι όμως με το ίδιο -μη δοκιμασμένο όπως το χαρακτηρίζει – εμβόλιο έχει εμβολιάσει όλους τους νεφροπαθείς ασθενείς του στη μονάδα.

«Τους έχουμε εμβολιάσει όλους, έχουμε εμβολιάσει και τους χρόνιους προ τελικού σταδίου – πριν την αιμοκάθαρση δηλαδή.», υπογράμμισε.

Είχε νοσήσει από κορονοϊό

Τον περασμένο Νοέμβριο ο κ. Βασιλείου είδε το σκληρό πρόσωπο του κορονοϊού. Νόσησε και πάλεψε μαζί του για 3 εβδομάδες.

«Νόσησα σχετικά βαριά και κινδύνεψα γιατί δεν υπήρχαν συνάδελφοι παθολόγοι για να καλύψουν όλες τις ανάγκες.», δήλωσε.

Είδε από τη σκοπιά του ασθενή τις τραγικές ελλείψεις του συστήματος υγείας ωστόσο, είναι διατεθειμένος να βγει σε αναστολή από 1η Σεπτέμβρη προκειμένου να μην εμβολιαστεί.

«Το σύστημα θα καταρρεύσει. Είναι σχεδόν βέβαιο. Τι φταίει ο αιμοκαθαιρόμενος ασθενής στο νοσοκομείο Έδεσσας να είναι χωρίς γιατρό;»

Σήμερα υποστηρίζει μέσω του LIVE NEWS πως τα αντισώματα που ανέπτυξε τον περασμένο φθινόπωρο από τη φυσική νόσηση, επαρκούν 9 μήνες αργότερα.

«Μετράω κάθε μήνα με τεστ τα αντισώματα, είμαι καλυμμένος. Αν δεν ήμουν καλυμμένος τι θα κάνατε.. δόξα τω Θεώ δεν έχω υποκείμενα νοσήματα.»

«Είμαστε 25.000 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί»

«Ξαφνικά θεωρούμαστε επικίνδυνοι. Παρά τα όσα έχει δει και ζήσει μέσα στη MΕΘ COVID του Ρίου, η νοσηλεύτρια Παρασκευή Δημοπούλου παραμένει ανεμβολίαστη καθώς -όπως υποστηρίζει στο LIVE NEWS- δεν έχει πειστεί πως κινδυνεύει περισσότερο από τον ιό.», τόνισε η κυρία Παρασκευή Δημοπούλου, Νοσηλεύτρια Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ρίου.

«Τόσους μήνες στη ΜΕΘ κόβιντ δεν έχω κολλήσει ούτε έχω μεταδώσει τον ιό. Δεν έχουμε πειστεί για την ωφελιμότητα και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.»

Η 40χρονη νοσηλεύτρια, μητέρα τριών ανήλικων παιδιών, δηλώνει αποφασισμένη να εμείνει στην επιλογή της, παρά το γεγονός πως απομένει μόλις μια εβδομάδα πριν υποχρεωθεί σε αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών. Μαζί της σχεδόν το 1/3 των εργαζομένων του νοσοκομείου, όπως λέει.

«Γύρω στα 700 άτομα στο νοσοκομείο είμαστε κατά της υποχρεωτικότητας. Δεν είμαστε αρνητές όπως μας επονομάζουν. Πώς θα βγάλουν σε αναστολή 25.000 υγειονομικούς γιατί τόσοι είμαστε 25.000 ανά τη χώρα…»

Η αντίστροφη μέτρηση έχει πλέον αρχίσει. Σε ακριβώς 9 ημέρες, την 1η Σεπτεμβρίου, ο μισθός και οι ασφαλιστικές εισφορές των ανεμβολίαστων υγειονομικών θα σταματήσουν να τρέχουν, μέχρι να αποφασίσουν να σηκώσουν τα μανίκια.

«Η φυσική ανοσία είναι σαφώς καλύτερη από οποιαδήποτε τεχνική ανοσία»

Ο διευθυντής μονάδας τεχνητού νεφρού που αρνείται να κάνει το εμβόλιο, κ. Σωτήρης Βασιλείου, μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Η φυσική ανοσία είναι σαφώς καλύτερη από οποιαδήποτε τεχνική ανοσία. Μετρώντας και τα αντισώματα, είμαι καλυμμένος. Συγκρινόμενοι με συναδέλφους με 2 δόσεις και έχουν συμπληρώσει εξάμηνο είναι ακάλυπτοι. Δεν ξέρω γιατί η πολιτεία ενδιαφέρεται μόνο για το εμβόλιο. Εμείς είμαστε καλυμμένοι ιατρικά. Έχουμε μετρήσει την ανοσία μας. Όμως οι συνάδελφοι που έχουν κάνει δύο εμβόλια, δεν είναι καλυμμένοι, όμως η πολιτεία δεν τους ελέγχει, δεν τους διώχνει».

«Υπάρχουν νοσοκομεία στο Ισραήλ που είναι γεμάτα με εμβολιασμένους», τόνισε απευθυνόμενος προς τον κ. Βασιλακόπουλο.

«Όσοι νοσούν με φυσικό τρόπο αναπτύσσουν πολύ μικρότερη ανοσολογική απόκριση»

«Αυτό που λέει ο συνάδελφος δεν είναι αληθές. Όσοι νοσούν με φυσικό τρόπο αναπτύσσουν πολύ μικρότερη ανοσολογική απόκριση από όσους κάνουν και τις 2 δόσεις του εμβολίου», τόνισε ο κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής πνευμονολογίας.

Οι δυο τους συνέχισαν τη συζήτηση σε έντονο ύφος και πολλές διαφωνίες και ανταλλάσσοντας βαρύς χαρακτηρισμούς.

«Είσαι γελοίος» είπε ο κ. Βασιλείου για τον κ. Βασιλακόπουλο, με τον πνευμονολόγο να ανταπαντά «είσαι άσχετος, αγράμματος και αδιάβαστος».

«Αν δεν ξέρεις, να σου στέλνουμε μεταφρασμένες τις έρευνες» είπε ο κ. Βασιλακόπουλος, κατηγορώντας τον κ. Βασιλείου για άγνοια.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X