Θέμα

«Χαστούκι» Γώγου στην κυβέρνηση για την κατάσταση του ΕΣΥ! (video)

«Χαστούκι» Γώγου στην κυβέρνηση για την κατάσταση του ΕΣΥ! (video)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μια φράση του καθηγητή Παθολογίας Χαράλαμπου Γώγου για το σύστημα Υγείας της χώρας ήταν αρκετή για να δικαιώσει τις φωνές των υγειονομικών (και όχι μόνο), που εδώ και μήνες στηλιτεύουν την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να μην επενδύσει όσο θα έπρεπε στην Υγεία και σε άμεσες προσλήψεις, όπως και στη δημιουργία πολλών περισσότερων κλινών ΜΕΘ. Κινήσεις που όχι μόνο θα έσωζαν περισσότερες ζωές, αλλά θα έδιναν και ζωτικό χώρο στο σύστημα Υγείας, προκειμένου να μην κλείνουν κάθε τόσο οικονομικές δραστηριότητες που το επιβαρύνουν.

Σαρηγιάννης για lockdown: »Καλύτερα να διαρκέσει 3 εβδομάδες»

Μιλώντας, λοιπόν, στον ΣΚΑΪ για το τρίτο lockdown και την πανδημία, ο κ. Γώγος τόνισε ότι η κατάσταση στην Αττική δεν είναι τραγική «είναι όμως πολύ ανησυχητική» καθώς αρκετά κρούσματα νοσούν σοβαρά και μπαίνουν στα νοσοκομεία.

Μάλιστα, αμέσως μετά, σε μια αποστροφή του λόγου, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Αν είχαμε μεγαλύτερη δυνατότητα για νοσηλεία θα ήμασταν πιο χαλαροί».

Παράλληλα, ο κ. Γώγος διαβεβαίωσε ότι αν χρειαστούν γρήγορες αποφάσεις για την Αχαΐα και τη Θεσσαλονίκη θα ληφθούν σήμερα, αύριο ή την Παρασκευή

Ο καθηγητής Παθολογίας εξήγησε ότι η Πάτρα έχει ήδη «κλείσει» από την προηγούμενη Παρασκευή και αυτό που μένει να εξεταστεί είναι εάν χρειάζεται η λήψη μέτρων για ολόκληρη την Αχαΐα.

Για το «σκληρό» lockdown στην Αττική, τόνισε ότι η απόφαση ελήφθη γρήγορα καθώς παρατηρήθηκε γρήγορη αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία αλλά και της πληρότητας στις ΜΕΘ, καθώς από 55% πριν από λίγες ημέρες έφτασαν στο 63% και τώρα στο 72%. Προσπαθούμε να είμαστε μπροστά από τον ιό, «αλλά μερικές φορές μας υπερβαίνει η δυνατότητά του να διασπείρεται» τόνισε ο καθηγητής.

13003: Τέλος το SMS 6 για άθληση ή κατοικίδιο από δήμο σε δήμο!

Σύμφωνα με τον καθηγητή, τα πρώτα ορατά αποτελέσματα του αυστηρού lockdown θα φανούν σε 2,5 εβδομάδες αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι δεν θα υπάρξει παράταση των περιορισμών. Σε κάθε περίπτωση σημείωσε ότι υπάρχει πλέον το πλεονέκτημα των εμβολιασμών που αυξάνονται συνεχώς, καθώς οι εμβολιασμένοι δεν καταλήγουν στα νοσοκομεία και από την άλλη φαίνεται πως μεταδίδουν 67% λιγότερο τον ιό.

Για τις Εκκλησίες τόνισε ότι η εισήγηση της επιτροπής είναι να επιτρέπεται μόνο η ατομική λατρεία, όπως και τον Μάρτιο.

Δείτε όλα όσα είπε

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X