Κοινωνία

Διεθνής Οικονομική Ολυμπιάδα: Ο μαθητής που έγινε αργυρός ολυμπιονίκης

Διεθνής Οικονομική Ολυμπιάδα: Ο μαθητής που έγινε αργυρός ολυμπιονίκης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Διεθνής Οικονομική Ολυμπιάδα: Για την επιτυχία του στους τελικούς της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας, που ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη στη Βουδαπέστη, μίλησε στην ΕΡΤ ο Έλληνας μαθητής της Β’ Λυκείου, Αλκιβιάδης-Ιωάννης Τουτζιαρίδης, από το Κολλέγιο Ψυχικού.

Ο μαθητής αναδείχθηκε ανάμεσα σε 38.000 διαγωνιζόμενους μαθητές από επτά χώρες, κατακτώντας τη δεύτερη θέση. Μάλιστα, στην πέμπτη θέση κατετάγη η Σόνια Βουδούρη, συμμαθήτριά του από το ίδιο σχολείο.

«Την μεγαλύτερη προετοιμασία την έκανα διαβάζοντας ορισμένα περιοδικά για μένα, το οποίο μου δημιούργησε απορίες που αρχικά αναζήτησα στο Google. Δημιουργησα κάτι ενδιαφέρον, θεωρώ, για τον τομέα αυτό», ανέφερε στην ΕΡΤ ο μαθητής.

Στην εκπομπή μίλησε και ο Πρόεδρος ΚΕΦΙΜ – Σύμβουλος Πολιτικής Επικοινωνίας, Αλέξανδρος Σκούρας. «Έχουμε έμπρακτα την εκπεφρασμένη θέληση των Ελλήνων μαθητών να μάθουν περισσότερα Οικονομικά», είπε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά της, η μαθήτρια Σόνια Βουδούρη που ήρθε στην πέμπτη θέση, ανέφερε: «Ήταν μεγάλη εμπειρία αλλά μεγάλη τιμή. Γνωρίσαμε άλλους ανθρώπους και είμαι πολύ περήφανη για την ομάδα μας».

Η Οικονομική Ολυμπιάδα 2021-2022 διοργανώθηκε στην Ελλάδα με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος για τα σχολεία του Απόδημου Ελληνισμού, καθώς και την υποστήριξη της Τράπεζας της Ελλάδος.

Πηγή: ΕΡΤ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X