Κοινωνία

Διευκρινήσεις ΕΦΚΑ: Και ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για τους πυρόπληκτους

Διευκρινήσεις ΕΦΚΑ: Και ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για τους πυρόπληκτους
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με ανακοίνωσή του, ο ΕΦΚΑ προχωρά σε διευκρινίσεις σχετικά με το έκτακτο επίδομα στους πυρόπληκτους της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αττική.

Η ενημέρωση του ΕΦΚΑ

Και ηλεκτρονικά θα μπορεί να πραγματοποιείται από σήμερα η υποβολή αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης για τις παροχές του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, (ασφαλιστικές διευκολύνσεις, έκτακτη οικονομική ενίσχυση συνταξιούχων που υπέστησαν σωματική βλάβη ή έχουν δευτερεύουσα κατοικία στις πληγείσες περιοχές), όπως ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚA) στους κατοίκους των περιοχών της Περιφέρειας Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στις 23 και 24 Ιουλίου 2018.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, η ηλεκτρονική υποβολή γίνεται, μέσω της ιστοσελίδας του ΕΦΚA, με τη χρήση των κωδικών του Taxis.

Υπενθυμίζεται ότι συνταξιούχοι που έχουν κύρια κατοικία στις πληγείσες περιοχές, θα λάβουν αυτόματα την έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ίση με το μεικτό χρηματικό ποσό δύο μηνιαίων συντάξεων, χωρίς να απαιτείται εκ μέρους τους αίτηση.

Μεγάλη προσοχή! Πολύ ψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο Τετάρτη [pic]

Αντιστοίχως και μάλιστα να σημειωθεί πως χωρίς να απαιτείται αίτηση, θα γίνεται και η διαδικασία της επίσπευσης των αιτήσεων συνταξιοδότησης από ΕΦΚA, ΕΤΕΑΕΠ και ΜΤΠΥ, που έχουν υποβληθεί. Ή και ακόμη αυτών που θα υποβληθούν έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, από πυρόπληκτους που έχουν κύρια κατοικία στις πληγείσες περιοχές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X