Θέμα

Βίντεο ντοκουμέντο- Δολοφονική επίθεση στο Γκάζι: Τους πυροβόλησαν στο κεφάλι για ασήμαντη αφορμή -Από τους τρεις τραυματίες σοβαρότερα είναι ο 28χρονος -Ο πιστολέρο είναι ποινικός (vid)

Βίντεο ντοκουμέντο- Δολοφονική επίθεση στο Γκάζι: Τους πυροβόλησαν στο κεφάλι για ασήμαντη αφορμή -Από τους τρεις τραυματίες σοβαρότερα είναι ο 28χρονος -Ο πιστολέρο είναι ποινικός (vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δολοφονική επίθεση: Άκαρπες παραμένουν μέχρι στιγμής οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό τόσο του τζιπ όσο και των δύο τουλάχιστον επιβαινόντων που στις 7 το πρωί του Σαββάτου άνοιξαν πυρ έξω από γνωστό κλαμπ στο Γκάζι, στην οδό Ιάκχου.

Αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν ότι το τζιπ (που αποδείχθηκε ότι είναι νοικιασμένο) στάθμευσε μπροστά από το κλαμπ και ότι οι πυροβολισμοί «έπεσαν» από κοντινή απόσταση. Η 7μελής παρέα των Κρητικών καθόταν και έτρωγε σε μια πιτσαρία που βρίσκεται ακριβώς δίπλα· εικάζεται ότι κάποιος είπε κάτι στους επιβαίνοντες του αυτοκινήτου που πάτησε με ταχύτητα σε νερά και τους έβρεξαν, που τους έκανε να σταματήσουν. Ακολούθησε διαπληκτισμός και η… παρεξήγηση λύθηκε με τα όπλα.

Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι οι Κρητικοί «έμπλεξαν» με λάθος ανθρώπους και ότι οι πρόκειται για μπράβους –φέρονται να είναι σεσημασμένοι–, γι’ αυτό και η υπόθεση ανατέθηκε στη Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Το επιχειρησιακό όσο και το πληροφοριακό δίκτυο της Ασφάλειας Αττικής έχει τεθεί σε συναγερμό για τη σύλληψη των δύο ατόμων που εμπλέκονται στους πυροβολισμούς με θύματα τρεις άντρες από την Κρήτη στο Γκάζι.

Η Δίωξη Εκβιαστών έχει στα χέρια της υλικό από κάμερες ασφαλείας αλλά και μαρτυρίες τόσο για τον πιστολέρο που στόχευσε και πέτυχε τα κεφάλια των θυμάτων όσο και για τον συνεργό του που έριξε το χαστούκι σε ένα από τα μέλη της παρέας των Κρητικών για ασήμαντη αφορμή.

Πηγή σημειώνει ότι «είναι ξεκάθαρο από την έρευνα ότι θύτες και θύματα δεν γνωρίζονταν. Η παρέα των Κρητικών έπεσε χωρίς να το θέλει και χωρίς να το γνωρίζει πάνω σε επικίνδυνους ποινικούς, που δεν διστάζουν να βγάλουν όπλο ακόμα και για ασήμαντη αφορμή».
Όλα δείχνουν ότι οι δύο δράστες ήταν τόσο επικίνδυνοι που δεν δίστασαν να εξαπολύσουν ένοπλη επίθεση, επειδή ένα από τα θύματα τους έκανε παρατήρηση για τον τρόπο με τον οποίο οδηγούσαν το ογκώδες τζιπ.

Οι αστυνομικοί θεωρούν δεδομένο ότι ο πιστολέρο είναι ποινικός με παρελθόν, ενώ εκτιμάται ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο συνεργός του ανήκουν σε κάποια από τις εγκληματικές οργανώσεις που είναι ήδη χαρτογραφημένες από τις Αρχές.

 

@alert_news.gr το βίντεο με τον δράστη που πυροβόλησε τα τρία θύματα στο Γκάζι #γκαζι #πυροβολισμοι #πυροβολισμοι_γκαζι #οπλο #gkazi #gazi #pirovolismos #astynomia #αστυνομια #κρητικοι_πυροβολισμοι #τραυματιας #ανθρωποκτονια ♬ Suspenseful and tense orchestra(1318015) – SoLaTiDo

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες θα επιχειρήσουν να εξαφανίσουν το όπλο με το οποίο πυροβόλησαν, ωστόσο, το ερώτημα είναι τι θα κάνουν με το τζιπ, το οποίο είναι μισθωμένο με leasing από εταιρία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ένας δράστης μιλούσε καλά ελληνικά, ενώ ο άλλος σπαστά ελληνικά. Μετά τους πυροβολισμούς μπήκαν στο τζιπ και εξαφανίστηκαν από δρόμους με πολλές κάμερες ασφαλείας.

Οι αστυνομικοί γνωρίζουν ως ένα σημείο τη διαδρομή τους, βάσει της οποίας κάνουν σενάρια για το που μπορεί να βρήκαν καταφύγιο αλλά και σε ποια εγκληματική ομάδα μπορεί να ανήκουν.

Από τους τρεις τραυματίες σοβαρότερα είναι ο 28χρονος, ο οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Στο κεφάλι δέχτηκαν σφαίρες και τα δύο αδέρφια (ένα εκ των οποίων θα παντρευόταν στα τέλη του μήνα), ηλικίας 28 και 34 ετών.

Τα στοιχεία που έχει η ΕΛ.ΑΣ.

Χθες υπήρχαν κάποιες πληροφορίες -που δεν επιβεβαιώνονται από επίσημα χείλη- ότι οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα γνωρίζουν ήδη την ταυτότητα των δραστών και τους αναζητούν για να τους περάσουν χειροπέδες.

«Ξεσκονίζουν» τις κάμερες

Υπενθυμίζεται ότι σε σοβαρή κατάσταση στη Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Γεννηματάς παραμένουν τα δύο αδέλφια από τα Μάλια της Κρήτης, ηλικίας 28 και 34 ετών, τα οποία φέρουν τραύματα στο κεφάλι από τις σφαίρες με τις οποίες τους «γάζωσε» ο πιστολέρο με το ανθρακί τζιπ, τα ξημερώματα στο Γκάζι.

Με πιο ήπια τραύματα νοσηλεύεται και ο 28χρονος φίλος τους ο οποίος έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος μετά τη δολοφονική επίθεση από τους δύο αγνώστους άνδρες έξω από γνωστό club της περιοχής.

Στο πλευρό των νεαρών βρίσκονται οι γονείς τους οι οποίοι ταξίδεψαν από την Κρήτη προκειμένου να ενημερωθούν από κοντά για την πορεία της υγείας των παιδιών τους.

Ο πατέρας του 28χρονου που δέχθηκε τη μία από τις τουλάχιστον 7 σφαίρες του πιστολέρο, τόνισε πως ο γιος του δεν είναι παιδί που μπλέκει σε καβγάδες ενώ ο ίδιος γνωρίζει ελάχιστα για όσα συνέβησαν τα ξημερώματα έξω απο το club.

«Είναι πολύ καλό παιδί, δεν έχει σχέσεις με καβγάδες και τέτοια πράγματα», δήλωσε ο πατέρας του 28χρονου.

Τη δική του αγωνία ζει και ο πατέρας των δύο αδελφών που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο Γεννηματάς.

«Το ένα παιδί είναι πολύ σοβαρά. Είναι στη Μονάδα. Δεν μπορώ να ξέρω παραπάνω πράγματα, περιμένω τους γιατρούς. Θέλω να δω τα παιδιά μου τι κάνουν», λέει ο πατέρας των νεαρών επιχειρηματιών από τα Μάλια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X