Κοινωνία

Efood: Κλιμακώνουν οι εργαζόμενοι με 24ωρη απεργία την Παρασκευή

Efood: Κλιμακώνουν οι εργαζόμενοι με 24ωρη απεργία την Παρασκευή
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μετά την ολοκλήρωση της ογκώδους μοτοπορείας διαμαρτυρίας εργαζομένων της efood και γενικότερα του κλάδου των διανομέων, αποφασίστηκε η κλιμάκωση των αντιδράσεων και η κήρυξη 24ωρης απεργίας για την προσεχή Παρασκευή (24/09).

Η κινητοποίηση που είχε μαζική συμμετοχή από εργαζομένους του κλάδου, ξεκίνησε από το πεδίον του Άρεως, πέρασε από το Υπουργείο Εργασίας και κατέληξε στα γραφεία της εταιρείας efood στο Νέο Ηράκλειο.

Στο σημείο, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει την πρόσβαση στα γραφεία, ωστόσο η διοίκηση της εταιρείας δέχτηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των εργαζομένων και συγκεκριμένα δύο σωματείων, του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού και του Σωματείου Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στην efood πραγματοποίησαν στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00.

Μετά την έξοδό τους από τα γραφεία και αφού μετέφεραν στους παρευρισκόμενους όσα ειπώθηκαν, πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση και αποφασίστηκε η 24ωρη απεργία της Παρασκευής (24/9).

Τα αιτήματα των ντελιβεράδων

Οι εργαζόμενοι – διανομείς, ζητούν:

Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.

Συλλογικές συμβάσεις εργασίας για τους εργαζόμενους του κλάδου και όχι ατομική διαπραγμάτευση εργαζομένου-εργοδότη.

Πλήρης ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων.

Αυξήσεις στους μισθούς.

Αποκλειστική κάλυψη των οχημάτων και των μέσων συντήρησης και προστασίας των εργαζομένων από την εταιρεία.

Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Το «τελεσίγραφο» της efood

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες, εργαζόμενοι της efood έλαβαν «τελεσίγραφο» από την εταιρεία που τους ανέφερε ότι δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις εργασίας τους, εάν αρνηθούν να εργαστούν ως freelancers.

Το γεγονός προκάλεσε ξεσηκωμό στα social media καθώς πλήθος κόσμου εξέφρασε την συμπαράστασή του στους εργαζομένους, διαγράφοντας μάλιστα την εφαρμογή της efood από τα κινητά τους.

Στη συνέχεια, η εταιρεία απάντησε πως επρόκειτο για «λανθασμένη διατύπωση της πρόσφατης επικοινωνίας» και την Παρασκευή (17/09) η επιχείρηση απέστειλε νέο μήνυμα στους εργαζόμενους μέσω του οποίου τους πρότεινε είτε την ανανέωση της σύμβασής τους μετά τη λήξη της είτε τη μετατροπή τους σε freelancer.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X