Κοινωνία

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Οι δολοφόνοι είχαν σχεδιάσει την επίθεσή τους -«Τους παρακαλέσαμε να μη μας κάνουν κακό»

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Οι δολοφόνοι είχαν σχεδιάσει την επίθεσή τους  -«Τους παρακαλέσαμε να μη μας κάνουν κακό»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Άκουγα τη γυναίκα μου να φωνάζει συνέχεια για βοήθεια δεμένη πάνω στο κρεβάτι και εγώ δεμένος στο πάτωμα. Ουρλιάζαμε να μην μας κάνουν κακό. Το μωρό έκλαιγε, η γυναίκα μου φώναζε και κάποιος ή κάποιοι έψαχναν το σπίτι να βρουν και άλλα χρήματα και κοσμήματα. Ξαφνικά έφυγαν από το δωμάτιο ενώ σταμάτησα να ακούω και τη φωνή της συζύγου μου.»

Όπως είπε οι δράστες ήταν τρεις και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Άρχισαν να τον απειλούν έχοντας στραμμένο το όπλο τους στον κρόταφο του παιδιού τους πώς εάν δεν τους πει πού έχουν κρυμμένα τα χρήματα θα το σκοτώσουν. Αμέσως τους υπέδειξε το επιτραπέζιο παιχνίδι που είχε τα χρήματα που τού ζητούσαν «προκειμένου να τελειώσει το μαρτύριο», όπως χαρακτηριστικά είπε ο ίδιος. Οι δράστες, όμως, δεν σταμάτησαν. Σκότωσαν την άτυχη Καρολάιν προκειμένου να την κάνουν να σταματήσει να φωνάζει.

Επί μέρες φαίνεται πως σχεδίαζαν οι δράστες τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στη μονοκατοικία της οδού Παναγούλη στα Γλυκά Νερά

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ότι οι ληστές γνώριζαν ότι το σπίτι διαθέτει κάμερες και έτσι τις… τύφλωσαν εύκολα, χωρίς να καταγραφεί τίποτα. Παράλληλα, γνώριζαν ότι στο σπίτι υπήρχαν μετρητά και κοσμήματα και έτσι επέλεξαν να χτυπήσουν ενώ το ζευγάρι βρισκόταν στην οικία του, προκειμένου να ομολογήσουν πού κρύβεται ο… θησαυρός. Τέλος γνώριζαν ότι στο σπίτι υπήρχε σκύλος, ο οποίος ωστόσο δεν ήταν φύλακας και έτσι τον έδεσαν και τον κρέμασαν στην κουπαστή της εσωτερικής σκάλας.

Οι κακοποιοί έδειξαν ότι γνώριζαν για το μεγάλο χρηματικό ποσό που βρισκόταν στο σπίτι. Η οικογένεια είχε προχωρήσει πρόσφατα στην αγορά οικοπέδου και το ποσό των 15.000 ευρώ (που βρισκόταν στο σπίτι και άρπαξαν οι δράστες) φαίνεται πως προοριζόταν για τα διαδικαστικά της αγοραπωλησίας.

«Οι τρείς ληστές είναι επαγγελματίες. Έχουν αυτό που λέμε παραβατικό παρελθόν. Δηλαδή είναι σεσημασμένοι, πέρασαν από τις φυλακές και όπως φάνηκε είναι άτομα με έντονο αντικοινωνικό στοιχείο και παντελή έλλειψη συναισθημάτων.

Το ειδεχθές της πράξης συνίσταται πρωτίστως στις συνθήκες της ανθρωποκτονίας και δευτερευόντως στον μηχανισμό του θανάτου. Δηλαδή, ενώ είχαν όπλα χρησιμοποίησαν τα χέρια τους. Στον ασφυκτικό θάνατο όπου υπάρχει παρατεταμένη σωματική επαφή οι δράστες έχουν τη δυνατότητα να υποχωρήσουν. Όμως δεν το έκαναν και άφησαν την πράξη να εξελιχθεί μέχρι την ολοκλήρωση της.

Και αυτό δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεση τους να σκοτώσουν. Σε μια ληστεία, το ζητούμενο είναι τα χρήματα. Το έγκλημα είναι περιττό για την πραγμάτωση αυτού του σκοπού. Δεν ήταν απαραίτητη προϋπόθεση να σκοτώσουν για την επίτευξη του στόχου. Και αυτή είναι μια ληστεία αποτυχημένη. Πήραν τα χρήματα, φορτώθηκαν όμως μια ανθρωποκτονία. Ένα κακούργημα που θα τους στείλει για πολλά χρόνια πίσω από τα κάγκελα» αυτή είναι η εκτίμηση ενός εκ των profilers της Αστυνομίας που σκιαγραφούν το προφίλ των δραστών και συνθέτουν το σκηνικό του θανάτου που οι δολοφόνοι σχεδίασαν και εκτέλεσαν το ξημέρωμα της 11ης Μαΐου στη μονοκατοικία της οδού Παναγούλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα συγκεντρωθεί το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, βάσει του δρομολογίου του πιλότου, ώστε να διαπιστωθεί αν τον ακολούθησε κάποιος. Παράλληλα, έχουν συγκεντρωθεί βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής στα Γλυκά Νερά, ενώ στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται ήδη τα ρούχα του ζευγαριού, καθώς και το δείγμα DNA που συλλέχθηκε από τα νύχια της άτυχης 20χρονης.​​​​​​​

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Σπαραγμός στην Αλόννησο το νησί της άτυχης Καρολάιν (pic&vid)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X