Κοινωνία

Έκκληση Τζανάκη στους νέους να εμβολιαστούν – Τι είπε για τα κρούσματα

Έκκληση Τζανάκη στους νέους να εμβολιαστούν – Τι είπε για τα κρούσματα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Νέα έκκληση από τον καθηγητή Νίκο Τζανάκη για τον εμβολιασμό των νέων, την ώρα που εντός Οκτωβρίου έχουν χάσει τη ζωή τους τρεις ανεμβολίαστοι 20άρηδες.

Ο κ. Τζανάκης, σε πρωινή του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, επεσήμανε πως οι περισσότεροι είναι με υποκειμένα νοσήματα.

«Είναι λίγο υπέρβαρα, είναι μια μικρή παχυσαρκία, έχουν κάποια υποκείμενα νοσήματα» εξήγησε.

Σημειώνεται πως τα ποσοστά εμβολιασμού στις ηλικίες 18-24 είναι 42,4%, ενώ από την αρχή της πανδημίας έχουν χάσει τη ζωή τους 115 άτομα μεταξύ 18 – 29.

Μήνυμα στους ηλικιωμένους

Ο κ. Τζανάκης, εν συνεχεία, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα μεγάλης πανευρωπαϊκής μελέτης που δείχνει ότι ο σκληρός πυρήνας των ανθρώπων που δεν θέλουν να εμβολιαστούν είναι ηλικιωμένοι άνθρωποι που πάσχουν από πολλά νοσήματα και φοβούνται ότι θα πάθουν κάτι.

«Αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να σκεφτούν εντελώς αντίθετα» είπε.

Η εικόνα των κρουσμάτων

Όσον αφορά στα κρούσματα, σημείωσε πως έχει παγιωθεί μια σχετική αυξητική τάση του 10%, δηλαδή 150 με 200 κρούσματα επιπλέον, αλλά δεν υπάρχει αποτύπωμα στους θανάτους.

«Υπολογίζω ότι θα είναι μια διαχωρίσιμη αύξηση το επόμενο διάστημα, μικρή» εκτίμησε ο ίδιος και σημείωσε πως «θα περιμένουμε να δούμε πότε θα ενσωματωθεί και το αποτύπωμα της νέας κινητικότητας, ιδιαίτερα στην ψυχαγωγία».

Για αυτό το αποτύπωμα εμφανίστηκε ανήσυχος και σημείωσε πως «το θέμα είναι πόσο καλά εμείς οι άνθρωποι μπορούμε να πειθαρχήσουμε σε αυτού του είδους τη δομημένη κινητικότητα και την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X