Κοινωνία

Εμβολιασμός στο Ίλιον: Από πνευμονικό οίδημα πέθανε η 63χρονη

Εμβολιασμός στο Ίλιον: Από πνευμονικό οίδημα πέθανε η 63χρονη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε η νεκροψία-νεκροτομή στην 63χρονη γυναίκα από το Ίλιον που το μεσημέρι της Τρίτης (30/3/2021) πέθανε λίγο μετά τον εμβολιασμό της.

Η 63χρονη εμβολιάστηκε με το σκεύασμα της AstraZeneca στο εμβολιαστικό κέντρο στο Ίλιον όπου παρέμεινε 15 λεπτά και στη συνέχεια έφυγε. Λίγο μετά ένιωσε αδιαθεσία και πήγε να καθίσει σε ένα παγκάκι. Όταν περίοικοι αντιλήφθηκαν ότι η γυναίκα δεν ένιωθε καλά ενημέρωσαν τους γιατρούς του εμβολιαστικού κέντρου ενώ κλήθηκε και το ΕΚΑΒ. Παρά το γεγονός ότι της προσφέρθηκε άμεσα βοήθεια, η γυναίκα υπέκυψε.

Ο ιατροδικαστής κ. Νίκος Καλόγριας που διενήργησε την εξέταση επισημαίνει στο protothema.gr πως διαπιστώθηκε «Μακροσκοπική εικόνα παλαιού εμφράγματος του μυοκαρδίου και πνευμονικού οιδηματος υπό περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση».

Με απλά λόγια, εντοπίστηκε ένα παλαιό έμφραγμα και πνευμονικό οίδημα και έχουν στείλει και δείγματα για ιστολογική εξέταση προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπήρχε κάτι άλλο. Όμως μακροσκοπικά ορατή θρόμβωση δεν βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, και αν υπάρχει αυτό θα φανεί ιστολογικά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας και κατόπιν της ενημέρωσης που είχε από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, δεν φαίνεται να προκύπτει συσχετισμός μεταξύ του εμβολιασμού και του θανάτου της γυναίκας.

Κρήτη: Η «διαδρομή» της διασποράς από το νοσοκομείο στην κηδεία

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X