Κοινωνία

Επεισόδια στο ΑΠΘ: Βίντεο σοκ! Χημικά σε ευθεία βολή κατά φοιτητών

Επεισόδια στο ΑΠΘ: Βίντεο σοκ! Χημικά σε ευθεία βολή κατά φοιτητών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μια σοκαριστική καταγγελία και ένα εξίσου σοκαριστικό βίντεο να δείχνει τα ΜΑΤ στο ΑΠΘ να ρίχνουν χημικά, χειροβομβίδες κρότου – λάμψης για την ακρίβεια, σε ευθεία βολή προς τους φοιτητές, βάζοντάς τους σε άμεσο κίνδυνο!

Όπως καταγγέλλει ο γνωστός δικηγόρος, Θανάσης Καμπαγιάννης, με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, τα ΜΑΤ χρησιμοποιώντας πυροβόλο κρότου – λάμψης έριξαν με ευθεία βολή εναντίον των φοιτητών.

Με την απόσταση ΜΑΤ – φοιτητών να είναι πολύ μικρή, ήταν θαύμα που δεν τραυματίστηκε κανείς πολύ πιο σοβαρά απ’ ό,τι ο φοιτητής που έχασε προσωρινά την ακοή του και μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο νοσοκομείο.

«Η λάμψη που βλέπετε στο μέσο αριστερό τμήμα της δεύτερης φωτογραφίας είναι η ευθεία βολή του πυροβόλου κρότου λάμψης που χρησιμοποίησαν τα ΜΑΤ κατά των φοιτητριών και των φοιτητών. Ευτυχώς υπάρχει αψευδής μάρτυρας το βίντεο που δείχνει κάτω από ποιες συνθήκες έγινε ο τραυματισμός του φοιτητή σήμερα στο ΑΠΘ. Αν η κρότου λάμψης είχε χτυπήσει καλά το κεφάλι κάποιου ανθρώπου (πυροδοτήθηκε στο ύψος του κεφαλιού), σήμερα θα είχαμε νεκρό» αναφέρει ο Θανάσης Καμπαγιάννης και δημοσιεύει σχετικές φωτογραφίες.

ΠΑΣΟΚ: Αδιανόητο πολίτης να στοχεύει πολίτες

To ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής καταδίκασε τα επεισόδια στο ΑΠΘ, ενώ χαρακτηρίζει αδιανόητη την αντίδραση των αστυνομικών δυνάμεων.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του κόμματος αναφέρει ότι καταδικάζεται η βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, καθώς οι εικόνες αυτές δεν τιμούν το ελληνικό πανεπιστήμιο και εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία του.

«Είναι αδιανόητο και απαράδεκτο αστυνομικός να στοχεύει, όπως φέρεται, με βομβίδα κρότου-λάμψης οποιοδήποτε πολίτη μέσα ή έξω από το Πανεπιστήμιο», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ επισημαίνει ότι έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για την αντιμετώπιση της βίας στα πανεπιστήμια κατά τα πρότυπα λειτουργίας ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Αναίτιες συλλήψεις

«Δεν έχουν τέλος τα έκτροπα της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη, όπως βέβαια και ο αυταρχικός κατήφορος της Μητσοτάκης Α.Ε. που βρίσκεται σε «Ερντογανικό παροξυσμό»», υπογραμμίζει σε νέα του δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

«Δεν φτάνει που τα ΜΑΤ εισβάλουν σχεδόν καθημερινά στο ΑΠΘ με την ανοχή των πρυτανικών αρχών και επιτίθενται σε φοιτητές και φοιτήτριες, μέσα στους χώρους του πανεπιστημίου. Δεν φτάνει που σήμερα έφτασαν στο σημείο να προβούν σε δολοφονική επίθεση σε βάρος φοιτητή με ευθεία βολή χειροβομβίδας κρότου – λάμψης που τον τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι. Δεν φτάνει που ασφαλίτες τρομοκρατούν φοιτητές/τριες, αλλά ακόμα και εκπαιδευτικούς μέσα στους χώρους του πανεπιστημίου, παριστάμενοι ακόμα και σε συνελεύσεις τους», σημειώνει και τονίζει:

«Τώρα έχουμε και αναίτιες προσαγωγές και συλλήψεις, εντός και εκτός του πανεπιστημιακού χώρου, αλλά και σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης». «Είναι σαφές πως η ΕΛ.ΑΣ. των κ. Μητσοτάκη και Θεοδωρικάκου σε συνδυασμό με τη δράση και της ανεκδιήγητης υπουργού Παιδείας κας Κεραμέως και του πρύτανη του ΑΠΘ, προσπαθούν να φοβίσουν και να φιμώσουν τις αγωνιστές φωνές της νεολαίας και του φοιτητικού κινήματος. Δεν θα τους το επιτρέψουμε», συνεχίζει ο Μ. Κριθαρίδης και ζητά:

«Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι όλοι/ες οι προσαχθέντες/συλληφθέντες. Να παύσουν όλες οι διώξεις. Να σταματήσουν οι παράνομες, απαράδεκτες και αναίτιες προσαγωγές και συλλήψεις». «Σήμερα η μόνη έρευνα για εγκλήματα που πρέπει να διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη για όσα συνέβησαν στο ΑΠΘ είναι αυτή της εγκληματικής και δολοφονικής δράσης των ΜΑΤ σε βάρος των φοιτητών/τριων εντός του πανεπιστημιακού χώρου», καταλήγει.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X