Κοινωνία

Επεισόδια στο Μαρούσι: Έρευνα της ΕΛΑΣ μετά τους τραυματισμούς του πυροσβέστη και του φωτορεπόρτερ

Επεισόδια στο Μαρούσι: Έρευνα της ΕΛΑΣ μετά τους τραυματισμούς του πυροσβέστη και του φωτορεπόρτερ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την Παρασκευή 5/11 στα πλαίσια πορείας διαμαρτυρίας των πυροσβεστών έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στο Μαρούσι εποχιακός πυροσβέστης και φωτορεπόρτερ τραυματίστηκαν σοβαρά και έτσι η ΓΑΔΑ διέταξε τη διερεύνηση των περιστατικών.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διέταξε τη διοικητική διερεύνηση περιστατικών τραυματισμού πρώην συμβασιούχου πυροσβέστη εποχικής απασχόλησης και φωτορεπόρτερ, κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Λ. Κηφισίας στο Μαρούσι την Παρασκευή 5/11.

Το χρονικό της υπόθεσης

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν εχθές Παρασκευή το μεσημέρι οι πυροσβέστες έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, επί της Λεωφόρου Κηφισίας.

Οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της αστυνομίας καθώς επικρατούσε κυκλοφοριακό κομφούζιο, αρνήθηκαν να αποχωρήσουν, προβαίνοντας σε αλλεπάλληλες μετακινήσεις επί της εν λόγω κεντρικής αρτηρίας.

Οι Αστυνομικές Δυνάμεις προκειμένου να οριοθετήσουν την συγκέντρωση έκαναν χρήση δακρυγόνων και χρήση νερού από το Ειδικό Όχημα απωθώντας τους συγκεντρωμένους.

Οι πυροσβέστες καταγγέλλουν ότι συνάδελφός τους ακρωτηριάστηκε στο δάχτυλο από βόμβα κρότου-λάμψης που έριξαν τα ΜΑΤ. Επίσης, τραυματίστηκε και ένας φωτορεπόρτερ.

Μάλιστα, η ΕΦΕ κατήγγειλε τον εν λόγω τραυματισμό από νερό που έριξε στο σημείο που βρισκόταν η «Αύρα» της ΕΛ.ΑΣ.

Ο φωτορεπόρτερ ήταν του ΑΠΕ και ονομάζεται Ορέστης Παναγιώτου ενώ είναι μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής της ΕΦΕ.

Σύμφωνα με ενημέρωση του φωτορεπόρτερ και πρώην προέδρου της ΕΦΕ, Μάριου Λώλου, ο Ορέστης Παναγιώτου φέρει τελικά δύο κατάγματα στο πόδι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X