Κοινωνία

Επικίνδυνη απόφαση: Με fast track εκπαίδευση βάζει στα ασθενοφόρα 199 στρατιώτες και πυροσβέστες

Επικίνδυνη απόφαση: Με fast track εκπαίδευση βάζει στα ασθενοφόρα 199 στρατιώτες και πυροσβέστες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Mε  μπαλώματα αντί για λύσεις επιμένει η κυβέρνηση σχετικά με την ενίσχυση του ΕΚΑΒ, την ώρα που πολίτες πεθαίνουν αβοήθητοι περιμένοντας μάταια ασθενοφόρο.

Μετά τους νέους θανάτους που είδαν το φως της δημοσιότητας σε Εύβοια και Λέσβο και μετά το αδιανόητο περιστατικό όπου δήμαρχος μετέφερε με το αυτοκίνητό του ασθενή με εγκεφαλικό, το υπουργείο Υγείας με ανεπίσημη ενημέρωση αναφέρει ότι προχωρούν οι διαδικασίες για την κάλυψη των κενών από άτομα του στρατού, της πυροσβεστικής και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το υπουργείο Υγείας σημειώνει ότι μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, «199 άτομα-μέλη πληρωμάτων αναλαμβάνουν υπηρεσία μετά από μικρής διάρκειας εκπαίδευση σε 61 περιοχές της χώρας που είναι τουριστικές, νησιωτικές και δυσπρόσιτες». Προβληματισμό και σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η φράση «μικρής διάρκειας εκπαίδευση» καθώς είναι άγνωστο αν θα επαρκεί προκειμένου να αντιμετωπιστούν δύσκολα περιστατικά ασθενών.

Τι λέει το υπουργείο Υγείας

Συγκεκριμένα, από το υπουργείο Υγείας υποστηρίζουν ότι «από την πρώτη ημέρα καταβάλλεται προσπάθεια κάλυψης των κενών σε ανθρώπινο δυναμικό και συντονισμό μεταξύ ΕΚΑΒ και ΥΠΕ. Ήδη μετά την υπογραφή της ΠΝΠ 199 άτομα-μέλη πληρωμάτων αναλαμβάνουν υπηρεσία μετά από μικρής διάρκειας εκπαίδευση σε 61 περιοχές της χώρας που είναι τουριστικές, νησιωτικές και δυσπρόσιτες. Ταυτόχρονα, καθιερώθηκαν διαδικασίες συντονισμού σε καθημερινή βάση, ώστε οι ελλείψεις κατά το δυνατόν να αλληλοκαλύπτονται».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X