Κοινωνία

Euroferry Olympia: Στην Κέρκυρα ο Λευκορώσος που διασώθηκε – Σε εξέλιξη η επιχείρηση στο πλοίο

Euroferry Olympia: Στην Κέρκυρα ο Λευκορώσος που διασώθηκε – Σε εξέλιξη η επιχείρηση στο πλοίο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε καλή κατάσταση έφτασε πριν από λίγο στο λιμάνι των Γουβιών ο 21χρονος Λευκορώσος ο οποίος για 53 ώρες βρισκόταν εγκλωβισμένος στο φλεγόμενο Euroferry Olympia και ο οποίος εντοπίστηκε από διασώστες της ΕΜΑΚ στην πρύμνη του πλοίου.

Ο 21χρονος πάτησε στεριά όπου και τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ώστε να διακομιστεί στο νοσοκομείο και να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις.

Η ανεύρεσή του αναζωπυρώνει τις ελπίδες για τους υπόλοιπους αγνοούμενους καθώς όπως ο ίδιος ανέφερε κατά διαστήματα άκουγε και άλλες φωνές.

Ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις Αρχές για το εάν πρόκειται για κάποιον από τους 12 αγνοούμενους ή δεν ήταν στη λίστα επιβατών.

Νωρίτερα, μιλώντας στο OPEN, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης επιβεβαίωσε την πολύ θετική εξέλιξη του εντοπισμού αναφέροντας ότι αναμένεται να γίνει η ταυτοποίηση.

Εντός της ημέρας δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα επιχείρηση από ειδική ομάδα επί του πλοίου για τον εντοπισμό των υπολοίπων αγνοουμένων αν το θερμικό και τοξικό φορτίο πέσει.

Η μετακίνηση του πλοίου στο συγκεκριμένο σημείο κρίθηκε αναγκαία λόγω αλλαγής των καιρικών συνθηκών στη θαλάσσια περιοχή αλλά και να διασφαλιστεί ότι δεν θα κινδυνεύει να παρασυρθεί και να προσαράξει στα αβαθή ή να σε προσκρούσει επάνω σε κάποιο άλλο πλοίο.

Περιμετρικά του πλοίου βρίσκονται πέντε ρυμουλκά, πλοιάριο της Πυροσβεστικής και δύο πλωτά του Λιμενικού. Επίσης επιχειρεί ελικόπτερο.

Σημειώνεται ότι κλιμάκιο της “Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ)” έχει ήδη μεταβεί στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της σύμφωνα με το κοινοτικό και εθνικό δίκαιο, για να διεξάγει τεχνική διερεύνηση για τον εντοπισμό των αιτιών και συνθηκών που οδήγησαν στην πρόκληση του ναυτικού ατυχήματος της πυρκαγιάς, σε συνεργασία με την ομότιμη ιταλική Αρχή DIGIFEMA. (DIGIFEMA: Direzione Generale Investigazioni Ferroviarie e Marittime).

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X