Κοινωνία

Euroferry Olympia: Τα πρώτα λόγια του αγνοούμενου που βγήκε ζωντανός! Έρευνες και για άλλους επιζώντες

Euroferry Olympia: Τα πρώτα λόγια του αγνοούμενου που βγήκε ζωντανός! Έρευνες και για άλλους επιζώντες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Ζω» φέρεται να ήταν η πρώτη αντίδραση του αγνοούμενου που εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακή στο Euroferry Olympia και διασώθηκε. Πρόκειται για Λευκορώσο οδηγό που είχε όχημα με λιθουανικές πινακίδες και σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ φέρεται να ενημέρωσε πως ήταν στο τρίτο κατάστρωμα, εκεί που δεν είχε πάει η φωτιά και γι αυτό κατάφερε να σωθεί. Με βάση της ίδιες πληροφορίες ανέφερε πως άκουσε φωνές και από άλλους ανθρώπους ωστόσο δεν είδε ο ίδιος κάποιον.

Ο ίδιος είναι καλά, αν και σοκαρισμένος, και του παράσχονται οι πρώτες βοήθειες τη στιγμή που ενισχύονται οι σωστικές δυνάμεις στο σημείο. Το πλοίο έχει ρυμουλκηθεί στον όρμο της Κασσιώπης ώστε να προφυλαχθεί από τα καιρικά φαινόμενα. Εστίες καπνού εξακολουθούν να υπάρχουν στο εσωτερικό του πλοίου και είναι σε εξέλιξη οι εργασίες ψύξης ώστε να μπορέσουν οι διασώστες να μπουν μέσα. «Είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να βρούμε κι άλλους και γι’ αυτό συνεχίζουμε την επιχείρηση», σημείωσε ο εκπρόσωπος του λιμενικού Νίκος Αλεξίου.

Ανάμεσα στους αγνοούμενους βρίσκονται και τρεις Ελληνες και σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν οι συγγενείς τους υποστηρίζουν πως οι ίδιοι σταθμεύουν τα φορτηγά τους σε διαφορετικό σημείο από τους αλλοδαπούς συναδέλφους τους, αυξάνοντας έτσι τις ελπίδες να εντοπιστούν και άλλοι ζωντανοί.

Διασώστες: Κόντρα στο θερμικό και τοξικό φορτίο

Η μετακίνηση του πλοίου στο συγκεκριμένο σημείο κρίθηκε αναγκαία λόγω αλλαγής των καιρικών συνθηκών στη θαλάσσια περιοχή αλλά και να διασφαλιστεί ότι δεν θα κινδυνεύει να παρασυρθεί και να προσαράξει στα αβαθή ή να σε προσκρούσει επάνω σε κάποιο άλλο πλοίο. Περιμετρικά του πλοίου βρίσκονται πέντε ρυμουλκά, πλοιάριο της Πυροσβεστικής και δύο πλωτά του Λιμενικού. Επίσης επιχειρεί ελικόπτερο.

Σημειώνεται ότι κλιμάκιο της “Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ)” έχει ήδη μεταβεί στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της σύμφωνα με το κοινοτικό και εθνικό δίκαιο, για να διεξάγει τεχνική διερεύνηση για τον εντοπισμό των αιτιών και συνθηκών που οδήγησαν στην πρόκληση του ναυτικού ατυχήματος της πυρκαγιάς, σε συνεργασία με την ομότιμη ιταλική Αρχή DIGIFEMA.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X