Κοινωνία

Euroferry Olympia: Βρήκαν απανθρακωμένο πτώμα μέσα στο πλοίο

Euroferry Olympia: Βρήκαν απανθρακωμένο πτώμα μέσα στο πλοίο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ένα απανθρακωμένο πτώμα, δίπλα σε ένα από τα φορτηγά που βρίσκονταν στο Euroferry Olympia, εντοπίστηκε μετά τις νέες έρευνες της ΕΜΑΚ στο πλοίο.

Άνδρες της  6ης ΕΜΑΚ Πάτρας και της 5ης ΕΜΑΚ Ιωαννίνων που ερευνούν το πλοίο, βρήκαν το δεύτερο πτώμα άνδρα σε έναν από τους χώρους στάθμευσης του Euroferry Olympia, σύμφωνα με το pelop.gr.

Η επιχείρηση των ανδρών της ΕΜΑΚ διεξάγεται μετ’ εμποδίων, εξαιτίας των εφιαλτικών συνθηκών που επικρατούν στο πλοίο. Ανάμεσα σε λιωμένες λαμαρίνες και τοξικούς καπνούς, κάνουν υπεράνθρωπη προσπάθεια, αναζητώντας επιζώντες στα γκαράζ του Euroferry Olympia.

Οι έρευνες γίνονται υπό την εποπτεία του υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Γιάννη Πετρούτσου και του Β’ υπαρχηγού του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχου Γεώργιου Αλεξανδράκη. Στο λιμάνι του Αστακού βρίσκονται ο Συντονιστής επιχειρήσεων Π.Υ. Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων υποστράτηγος Νίκος Ρουμελιώτης και ο Περιφερειακός Διοικητής αρχιπύραρχος Χριστόφορος Μπόκας.

Πώς γίνεται η μεγάλη επιχείρηση

Οι 47 πυροσβέστες έχουν χωριστεί σε ομάδες των 18, οι οποίες επιχειρούν εναλλάξ. Κάθε ομάδα που μπαίνει στο πλοίο, πρέπει να παραμείνει απαραίτητα λιγότερο από 30 λεπτά της ώρας, για να μην τεθεί σε κίνδυνο η ζωή τους.

Μέχρι στιγμής, οι πυροσβέστες επιχειρούν στο τρίτο, στο τέταρτο και στο ένα τρίτο του δεύτερου καταστρώματος, στις περιοχές δηλαδή εκείνες του πλοίου, όπου δεν κινδυνεύει η ζωή τους.

Τα υπόλοιπα δύο τρίτα του δεύτερου καταστρώματος, είναι απροσπέλαστα όπως και ολόκληρο το πρώτο ντεκ.

Η μπουκαπόρτα του πλοίου παραμένει κλειστή και αυτό γιατί αν ανοίξει, το οξυγόνο μπορεί να πυροδοτήσει ακόμη και έκρηξη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρμοδίων, η μπουκαπόρτα ενδέχεται να ανοίξει την Πέμπτη ή και την Παρασκευή, αφού έχει απευθείας πρόσβαση στο δεύτερο ντεκ, το οποίο ακόμη κρίνεται απροσπέλαστο.

Η φωτιά στο Euroferry Olympia ξέσπασε τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, 18 Φεβρουαρίου και ενώ το πλοίο είχε αποπλεύσει από την Ηγουμενίτσα με προορισμό του Μπρίντεζι της Ιταλίας. Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ενώ το πλοίο έπλεε ανοιχτά της Ερείκουσας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X