Κοινωνία

Έβρος: Καταρρέει το σύστημα ασφάλειας

Έβρος: Καταρρέει το σύστημα ασφάλειας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Έβρος: Τραγική η εικόνα της «ασφάλειας» στον Έβρο. Η τουρκική κυβέρνηση εκμεταλλεύεται τους παράτυπους μετανάστες για να ξεκινούν ένα νέο προσφυγικό κύμα.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο προσφυγικό κύμα στον Έβρο ήταν στις 28 Φεβρουαρίου 2020 όταν η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι προχωράει μονομερώς στο άνοιγμα των συνόρων της προς την Ελλάδα για να περάσουν οι πρόσφυγες και μετανάστες που επιδιώκουν να φτάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ταυτόχρονα δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες μετανάστες έφθασαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα κατά μήκος του ποταμού Έβρου.

Ενώ όσοι δυστυχισμένοι διαφεύγουν σε άλλες χώρες και οι αρχές «ασφάλειας» δεν τους σταματούν στα σύνορα μας οι Σκοπιανοί και οι Βούλγαροι τους επιστρέφουν. Όπως αναφέρουν βουλγαρικά ΜΜΕ, χθες οι Αρχές των Σκοπίων σταμάτησαν 142 παράτυπους μετανάστες,  προερχόμενοι από την Ελλάδα. Μεταφέρθηκαν στο κέντρο υποδοχής της Γευγελής για να επαναπροωθηθούν ως συνήθως πίσω στη χώρα μας.

Από τον Ιανουάριο 11.000  έχουν επιστραφεί στην Ελλάδα, χωρίς φυσικά να υπάρξει καμία αντίδραση από την κυβέρνηση, γιατί αυτή είναι η συμφωνία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X