Θέμα

Φωτιά στην Καβάλα: Τραυματίστηκαν πυροσβέστες – Κάηκε πυροσβεστικό όχημα – Εκκενώνονται 3 οικισμοί

Φωτιά στην Καβάλα: Τραυματίστηκαν πυροσβέστες – Κάηκε πυροσβεστικό όχημα – Εκκενώνονται 3 οικισμοί
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε ορεινή περιοχή στην Καβάλα. Η πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί στον Δήμο Νέστου, σε δασική έκταση ανάμεσα στα χωριά Διαλεκτό και Εκλεκτό, πάνω από την Εγνατία Οδό.

Εκκενώνονται ακόμη τρεις οικισμοί στην Καβάλα, λόγω της μεγάλης δασικής φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (21/8). Με μήνυμα του 112 ενημερώνονται οι κάτοικοι και επισκέπτες σε Δαμασκηνιά, Εκλεκτό και Αβραμυλιά να εκκενώσουν και να κατευθυνθούν νότια προς την Παλαιά Εθνική Οδό.

Στο σημείο έχει σπεύσει ισχυρή πυροσβεστική δύναμη, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο τους. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα, καθώς και ένα αεροσκάφος

Σύμφωνα με πληροφορίες στη φωτιά έχουν εγκλωβιστεί δύο πυροσβεστικά οχήματα που έχουν υποστεί ζημιές. Υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν τραυματιστεί πυροσβέστες και φέρουν εγκαύματα. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το grtimes, έχουν τραυματιστεί δύο πυροσβέστες ενώ υπέστη φθορές και ένα όχημα της πυροσβεστικής.

Όπως αναφέρει το kavalanews, η φωτιά κατευθύνεται προς Δαμασκηνιά.  Στο Διαλεκτό η φωτιά έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια. Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά κινείται προς το χωριό Δαμασκηνιά, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο χωριό Διαλεκτό έχουν καεί και σπίτια.

Λίγο πριν τις 15:00 εστάλη μήνυμα από το 112 για όσους βρίσκονται στο Διαλεκτό να εκκενώσουν με κατεύθυνση νότια προς την Παλαιά Εθνική Οδό.

Νωρίτερα ξέσπασε φωτιά στην περιοχή Μυρτόφυτο του Δήμου Παγγαίου, που τέθηκε υπό έλεγχο.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X