Ελλάδα

Φωτιά στο Μάτι: Στο φως νέα ηχητικά ντοκουμέντα της καταγγελίας

Φωτιά στο Μάτι: Στο φως νέα ηχητικά ντοκουμέντα της καταγγελίας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Σύμφωνα με την αποκάλυψη της εφημερίδας «Καθημερινή», ο πραγματογνώμονας που ανέλαβε το πόρισμα για το Μάτι καταγγέλλει πως δεχόταν υποδείξεις από υψηλόβαθμα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος να μην προχωρήσει με την πραγματογνωμοσύνη που είχε αναλάβει.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής, Βασίλης Ματθαιόπουλος, φέρεται να τον προέτρεψε να αποκρύψει στοιχεία και να αποδώσει την εξάπλωση της φωτιάς στους ανέμους, την καύσιμη ύλη, την άναρχη και αυθαίρετη δόμηση. Όλα αυτά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, φέρεται να τα έλεγε ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής, ισχυριζόμενος ότι ακολουθούσε εντολές της τότε πολιτικής ηγεσίας.

Ο τότε υπαρχηγός και μετέπειτα αρχηγός της Πυροσβεστικής Β. Ματθαιόπουλος ήταν αυτός μαζί με τον τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ενημέρωναντον Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι χωρίς να κάνουν αναφορά στην ύπαρξη νεκρών…

Τα ντοκουμέντα, όπως τα δημοσιεύει η «Καθημερινή»:

 Βασίλης Ματθαιόπουλος

…Ευρισκόμενος πάντοτε στην πρώτη γραμμή των επιχειρήσεων έχει λάβει μέρος, διαχειριστεί και συντονίσει πλήθος πυροσβεστικών επιχειρήσεων, αστικών, δασικών πυρκαγιών, εξειδικευμένων διασώσεων και συμβάντων μεγάλης έκτασης. Ειδικότερα κατά τα τελευταία έτη:

Ως Αρχιπύραρχος στις μεγάλες πυρκαγιές στην Αχαΐα, Ηλεία και  Αιτωλοακαρνανία, το καλοκαίρι του 2015 και του 2016.

Ως Υποστράτηγος-Συντονιστής Επιχειρήσεων τέθηκε επικεφαλής στις μεγάλες πυρκαγιές της Ζακύνθου, Ζευγολατιού και Σοφικού Κορινθίας, στην Άρλα Αχαΐας, στο Κρανίδι Αργολίδας και στις πυρκαγιές της Λακωνίας κατά την αντιπυρική περίοδο του 2017.

Προήχθη σε όλους τους βαθμούς κατ’ επιλογή και τιμήθηκε με διάφορα μετάλλια, παράσημα και διαμνημονεύσεις, μεταξύ άλλων, με τον ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα, τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής, το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα και το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής.

Δείτε ακόμη:

«Θρίλερ»- Σύνοδος Κορυφής: Ο Μακρόν «χτυπάει τη γροθιά του στο τραπέζι»

 

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X