Κοινωνία

Φωτιά στον Έβρο: Kάηκε τμήμα του μικρού πυρήνα του δάσους της Δαδιάς – Μήνυμα του 112 στη Λευκίμμη

Φωτιά στον Έβρο: Kάηκε τμήμα του μικρού πυρήνα του δάσους της Δαδιάς – Μήνυμα του 112 στη Λευκίμμη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μάχη δίχως τέλος με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά που μαίνεται για 15η μέρα στον Εβρο. Μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους της Λευκίμμης να είναι σε ετοιμότητα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν σε διάσπαρτες ενεργές εστίες κοντά στις περιοχές Σουφλί, Καριοφίλια, Δαδιά και Γιάννουλη, ενώ έχει καεί και τμήμα του μικρού πυρήνα του δάσους της Δαδιάς από την φωτιά στον Έβρο σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Από το πρωί του Σαββάτου τα εναέρια μέσα πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις, ενώ από εδάφους επιχειρεί πολύ μεγάλη δύναμη με πάνω από 500 πυροσβέστες.

Λίγο μετά τις 16.30 του Σαββάτου το 112 έστειλε μήνυμα προς τους κατοίκους της Λευκίμμης Έβρου να είναι σε ετοιμότητα εξαιτίας της φωτιάς και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.  Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

&

Τα μέτωπα που καλούνται να αντιμετωπίσουν πλέον οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι τρία με σημαντικότερο αυτό που συνεχίζει να καίει βόρεια του Εθνικού Δρυμού της Δαδιάς.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ένα άλλο μέτωπο συνεχίζει να καίει είναι δυτικά του Σουφλίου και ένα ακόμη που δεν λέει να κοπάσει στην περιοχή της Κοτρωνιάς.

Δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα προς την περιοχή Γιάννουλη και Σίδηρο, ενώ από το πρωί επιχειρούν έξι Καναντέρ στην περιοχή που βρίσκεται δυτικά του Σουφλίου.

Ο καπνός στην περιοχή είναι αρκετός με τον αέρα να τον σπρώχνει προς οικισμούς.

Το ποτάμι που περνάει βόρεια από τη Δαδιά θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ανάχωμα για τη φωτιά, αλλά δεν έχει νερό. Οι αρχές εκτιμούν, ωστόσο, ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτή η εστία.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εναέριων και επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων, ένα μέρος του μικρού πυρήνα που βρίσκεται στη ζώνη προστασίας του Εθνικού Δρυμού έχει καεί με αποτέλεσμα να έχουν γίνει στάχτη αρχέγονα δέντρα και να έχουν καταστραφεί αρκετές φωλιές όπου διαβιούσαν τα σπάνια αρπακτικά που φωλιάζουν στην περιοχή.

Στην περιοχή οι άνεμοι είναι ισχυροί, με βορειοανατολική κατεύθυνση, και με ισχύ 5 μποφόρ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X