Κοινωνία

Φωτιά στον Εβρο: Πύρινο μέτωπο 15 χιλιομέτρων – Νέο μήνυμα από το 112 για το Σουφλί

Φωτιά στον Εβρο: Πύρινο μέτωπο 15 χιλιομέτρων – Νέο μήνυμα από το 112 για το Σουφλί
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Στον Έβρο οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν μεταξύ των περιοχών Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρώ και Γιαννούλη. Η μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά στην Ευρώπη καίει ανεξέλεγκτη για 13η ημέρα.

«Χωρίς τέλος η φωτιά στον Έβρο που απειλεί για άλλη μια νύχτα το Σουφλί. Το 112 «ήχησε» και πάλι για το Σουφλί. Συγκεκριμένα, το μήνυμα 112 αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα – Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

 

 

Η φωτιά στον Έβρο συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη για 13η ημέρα. Το πύρινο μέτωπο εκτείνεται σε 15 χιλιόμετρα και πλέον απειλεί ανοικτά όλη την περιοχή στο Σουφλί. Μεγάλος «εχθρός» των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι οι άνεμοι που αλλάζουν διαρκώς κατεύθυνση και απειλούν κάθε φορά και διαφορετική περιοχή.

Νωρίτερα, η φωτιά πέρασε από τα χωριά Γιαννούλη και Σιδηρώ και ενώ είχε πάρει κατεύθυνση προς την Κορνοφωλιά και απείλησε μοναστήρι της περιοχής, οι άνεμοι τη «γύρισαν» προς τα χωριά Πρωτοκλήσι και Αγριανή.

Το μέτωπο έχει «σπάσει» σε τρία διαφορετικά κομμάτια και έχει δημιουργηθεί έτσι ένας «πύρινος» κλοιός γύρω από το Σουφλί. Τα εναέρια μέσα επιχείρησαν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας, αλλά η μάχη ήταν άνιση και οι ρίψεις δεν έδειξαν να έχουν αποτέλεσμα.

Η φωτιά τώρα είναι μερικά χιλιόμετρα έξω από το Σουφλί, όμως, η φορά των ανέμων από την Παρασκευή αναμένεται να αλλάξει. Η εκτίμηση είναι πως θα υπάρξουν βοριάδες, κι αυτό σημαίνει ότι το μέτωπο θα κατευθυνθεί και πάλι προς το δάσος της Δαδιάς.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X