Κοινωνία

Φωτιά τώρα- Ολονύχτια μάχη: Ώρες αγωνίας σε Εύβοια και Αρκαδία- Μεγάλη μάχη με τις αναζωπυρώσεις (vids)

Φωτιά τώρα- Ολονύχτια μάχη: Ώρες αγωνίας σε Εύβοια και Αρκαδία- Μεγάλη μάχη με τις αναζωπυρώσεις (vids)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Φωτιά -Οι δυνάμεις πυρόσβεσης δίνουν συνεχείς μάχες με τις αναζωπυρώσεις. Ολονύχτια μάχη με τη μεγάλη φωτιά που καίει στη Γορτυνία, στην Αρκαδία έδιναν κάτοικοι οικισμών και πυροσβέστες, Άλλη μία νύχτα αγωνίας για Εύβοια και Αρκαδία που συνεχίζουν να δοκιμάζονται από τις καταστροφικές φωτιές.

Σε πύρινο κλοιό η Γορτυνία -Αναμένονται στην περιοχή Γάλλοι και Γερμανοί πυροσβέστες

Δύσκολη είναι η κατάσταση στη Γορτυνία, όπου από χθες το απόγευμα η φωτιά έχει «θεριέψει» σημαίνοντας νέο συναγερμό στις Αρχές. Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς και το μέτωπο εκτείνεται σε πάνω από 10 χιλιόμετρα, με όσους έχουν παραμείνει στα χωριά της Αρκαδίας να προσπαθούν να σώσουν σπίτια και περιουσίες.

Ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112 ενεργοποιήθηκε αρκετές φορές χθες και εκκενώθηκαν 21 οικισμοί, μεταξύ αυτών: Χρυσοχώρι, Ιαματικές Πηγές, Λουτρά, Λίθαρος, Αγιονέρι, Παρνασσός, Όχθια, Αετοράχη, Καλλιάνι, Δόξα, Τουμπίτσι, Μελιδόνι, Παλαιοχώρι, Πύρρης, Άγιος Ιωάννης Αρχαίας Ηραίας, Λώτης, Λιοδώρα, Καστράκι, Φαναράκι.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος, μιλώντας στο Mega, σημείωσε πως η «κατάσταση παραμένει πάρα πολύ δύσκολη».
Στον οικισμό Φαναράκι τα σπίτι γλίτωσαν από στις φλόγες, όπως είπε στο ίδιο κανάλι, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, ωστόσο καμένα σπίτια υπάρχουν στο Καστράκι.

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει η ΕΡΤ, ήταν 10 τα σπίτια που κάηκαν στην περιοχή Πυρρή, όπου οι φλόγες πέρασαν μέσα από τον οικισμό.
«Δεν είναι από ανέμους, η φωτιά το πρωί είχε σβήσει. Από ανευθυνότητα έγινε» κατήγγειλε ο κ. Λαμπρόπουλος.

Προβλήματα και στην Ηλεία

Προβλήματα, όμως, υπάρχουν και στην Ηλεία με τις αναζωπυρώσεις να είναι συνεχείς.
Χθες κινδύνευσε ο οικισμός Λάλας και το 112 έστειλε μήνυμα για την εκκένωσή του.
«Αν βρίσκεστε στον οικισμό Λάλα Ηλείας εκκενώστε τώρα προς Εθνική Οδό 111» αναφερόταν, ειδικότερα, στο μήνυμα.

Ένατη μέρα στις φλόγες η Εύβοια

Η Εύβοια φλέγεται για ένατη συναπτή ημέρα, με τις περιοχές Ελληνικά, Αγριοβότανο, Ασμήνι, Γαλατσώνα και Αβγαριά να είναι τα σημεία όπου στράφηκε το ενδιαφέρον το βράδυ, καθώς οι φλόγες έκαναν συνεχώς την εμφάνισή τους.
Στην περιοχή μεταξύ Αβγαριάς και Γαλατσώνα υπάρχει νέα αναζωπύρωση και η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο, γεγονός που δημιουργεί πολλά προβλήματα.

https://twitter.com/kotompeikonaki/status/1425136724049645568

Η φωτιά στον οικισμό Αγριοβότανο έφτασε μέχρι και τη θάλασσα. Παράλληλα, το μέτωπο στους Καματριάδες δεν έχει κατασβεστεί και ο αγώνας της πυρόσβεσης συνεχίζεται.
Τα προβλήματα συνεχίζονται, τέλος, και στον δήμο Μαντουδίου-Λίμνης και Αγίας Άννας.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X