Κοινωνία

Φωτιές: Στη φυλακή τρία άτομα που κατηγορούνται για εμπρησμούς στην Αττική

Φωτιές: Στη φυλακή τρία άτομα που κατηγορούνται για εμπρησμούς στην Αττική
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τον δρόμο τους για τη φυλακή θα πάρουν τρία άτομα που κατηγορούνται για τις φωτιές που σημειώθηκαν στην Αττική πριν από μερικά 24ωρα, κατακαίοντας σπίτια, περιουσίες και στρέμματα γης.

Σε βάρος τους είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις ενώ μετά τις απολογίες τους, οι δικαστικές αρχές αποφάσισαν την προφυλάκισή τους.

Για δύο εκ των τριών κατηγορούμενων εφαρμόστηκε η διάταξη του νέου Ποινικού Κώδικα του 2019 και είναι αντιμέτωποι με κακουργήματα.

Πιο συγκεκριμένα, ο λόγος για έναν 43χρονο που συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή για εμπρησμό στο Κρυονέρι, προσποιούμενος τον εθελοντή.

Ο κατηγορούμενος διώκεται για:

πρόκληση πυρκαγιάς σε δάσος εκ προθέσεως, με εξάπλωση της φωτιάς σε μεγάλη έκταση, από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση, οδηγείται στη φυλακή.

Παράλληλα, και ο άνδρας που φέρεται να προέβη σε εμπρησμούς, σε δύο σημεία μέσα στο άλσος Αγίου Δημητρίου στην Πετρούπολη, οδηγείται επίσης στη φυλακή, σύμφωνα με το dikastiko.gr.

Τέλος, η γυναίκα που συνελήφθη στο Πεδίον του Άρεως, αν και ήταν κατηγορούνταν σε βαθμό πλημμελήματος, το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο δεν της έδειξε καμία επιείκεια, επιβάλλοντάς της ποινή φυλάκισης πέντε ετών χωρίς αναστολή.

«Κρανίου τόπος» η Ελλάδα

Αποκαρδιωτικά είναι για τη χώρα μας τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφόρησης για Δασικές Πυρκαγιές (European Forest Fire Information System) για την κατάσταση που επικρατεί στην Μεσόγειο.

Η Ελλάδα κατατάσσεται τρίτη (μετά από Τουρκία και Ιταλία) σε ό,τι αφορά το απόλυτο μέγεθος της καμένης έκτασης (933.680 στρέμματα έως 08 Αυγούστου) και δεύτερη (μετά την Κύπρο) σε ό,τι αφορά την αύξηση (+336%) συγκριτικά με τον μέσο όρο της περιόδου 2002 – 2020.

Η περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου παρουσιάζει εξαιρετικά άσχημη εικόνα, με σχεδόν όλες τις χώρες να καταγράφουν σημαντική αύξηση στα απόλυτα μεγέθη των καμένων εκτάσεων έως και το απόγευμα της Κυριακής 8 Αυγούστου 2021 όπως επισημαίνει το meteo.gr.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X