Κοινωνία

Φωτιές στην Ελλάδα: Άρχισε η εισαγγελική έρευνα – Θα κινηθεί προς πάσα κατεύθυνση

Φωτιές στην Ελλάδα: Άρχισε η εισαγγελική έρευνα – Θα κινηθεί προς πάσα κατεύθυνση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Άρχισε η εισαγγελική έρευνα σχετικά με τις καταστροφικές φωτιές που κατέκαψαν και κατακαίνε περιοχές της χώρας μας τις τελευταίες μέρες.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτης, ζήτησε την έρευνα για τυχόν ύπαρξη «οργανωμένου σχεδίου και κεντρικού σχεδιασμού για ενιαία δράση εμπρηστών-μελών εγκληματικής οργάνωσης».

Η έρευνα, όπως τονίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα κινηθεί προς πάσα κατεύθυνση και αφορά το σύνολο των πυρκαγιών που ξέσπασαν στη χώρα.

Οι εισαγγελικές Αρχές, έχουν ήδη αρχίσει τη συλλογή στοιχείων, για τα αίτια των πυρκαγιών αλλά και για τους παράγοντες που συντέλεσαν στην πρόκληση των τόσο εκτεταμένων ζημιών.

Οι εισαγγελικοί λειτουργοί θα ερευνήσουν όχι μόνο για το εάν τελέστηκαν πράξει με δόλο, εάν υπήρξαν εμπρησμοί δηλαδή, αλλά και εάν προέκυψαν πύρινα μέτωπα από παραλείψεις προσώπων αλλά και εάν δεν υπήρξε η έγκαιρη καταστολή.

Άλλωστε, ο κ. Πλιώτας είχε ζητήσει να ερευνηθούν «όλα τα κρίσιμα στοιχεία που παρέχουν ενδείξεις για ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου και κεντρικού σχεδιασμού για ενιαία δράση εμπρηστών-μελών εγκληματικής οργάνωσης, δηλαδή για τέλεση του κακουργήματος του άρθρου 187 παρ. 1 και 2 ΠΚ: συγκρότηση-ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που επιδιώκει την τέλεση κακουργημάτων εμπρησμού σε δάση και κοινών κακουργημάτων εμπρησμού».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X