Οι δράστες έβαλαν στο στόχαστρο το κατάστημα Zeus & Dione της Μαρέβας Μητσοτάκη τοποθετώντας δύο γκαζάκια.

Ο εμπρηστικός μηχανισμός αποτελούνταν σύμφωνα με πληροφορίες από δύο μόνο γκαζάκια. Οι δράστες τα τοποθέτησαν κοντά στην είσοδο της επιχείρησης και τα πυροδότησαν.

Από τη φωτιά που ακολούθησε προκλήθηκαν μόνο μικρές υλικές ζημιές στην είσοδο της επιχείρησης.

Η φωτιά δεν επεκτάθηκε και έτσι οι ζημιές ήταν περιορισμένες.

Την υπόθεση έχουν αναλάβει άνδρες της Ασφάλειας Αττικής. Ήδη αναζητείται υλικό από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή με στόχο τον εντοπισμό των δραστών.

Επίσης, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη ήταν διαχειρίστρια ενός fund με έδρα τις βρετανικές Παρθένες Νήσους. Την περίοδο εκείνη ήταν σε διάσταση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η κα Μητσοτάκη μεταξύ άλλων αναφέρει σε μακροσκελή της απάντηση στο Έθνος ότι «το διάστημα εκείνο βρισκόμουν σε διάσταση με τον σύζυγό μου, γεγονός που δεν αμφισβητείται και έχει κριθεί εξάλλου και από τους αρμόδιους φορείς, άρα οποιοσδήποτε υπαινιγμός και προς αυτή την κατεύθυνση, στερείται αντικειμένου».

  • Η εταιρεία ιδρύθηκε στις 30 Μαρτίου 2010

Η Eternia Capital Management ιδρύθηκε από την δικηγορική εταιρεία Appleby, τον Μάρτιο του 2010 στα νησιά Κέιμαν. Μέτοχοι της Eternia Capital Management ήταν η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη και ένας παλιός συνεργάτης της από την εποχή που εργαζόταν στην Deutsche Bank.

Την περίοδο εκείνη η κα Γκραμπόφσκι ήταν σε διάσταση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρει το Έθνος, σύμφωνα με την Σύμβαση του ΟΗΕ κατά της Διαφθοράς, ως Πολιτικώς Εκτεθειμένα Πρόσωπα (ΠΕΠ) νοούνται τα φυσικά πρόσωπα στα οποία έχει ή είχε ανατεθεί σημαντικό δημόσιο λειτούργημα, οι άμεσοι στενοί συνεργάτες τους και τα πρόσωπα που είναι γνωστά ως συνεργάτες τους.

Τα tweet για τα γκαζάκια

Πηγή φωτογραφίας Google maps