Κοινωνία

Greek Mafia: Εξι επιθέσεις και δολοφονίες στην Αττική σε 5 μήνες

Greek Mafia: Εξι επιθέσεις και δολοφονίες στην Αττική σε 5 μήνες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Ανθεί» το οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα, με τα περιστατικά να σημειώνονται σχεδόν σε καθημερινή βάση, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τη συνέχεια… με την Αττική να θυμίζει ανοχύρωτη πόλη.

Σε διάστημα 5 μηνών έχουν σημειωθεί σε κεντρικές περιοχές της Αττικής, δολοφονικά χτυπήματα, εκρήξεις και βομβιστικές επιθέσεις, οι οποίες έχουν σκορπίσει τον φόβο στους κατοίκους. Και αν μέχρι στιγμής δεν έχουμε θρηνήσει τον θάνατο αθώων ανθρώπων από τα «ξεκαθαρίσματα λογαριασμών», δεν είναι σίγουρο τι θα επακολουθήσει.

Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας 11 Μαρτίου, σε κάβα στην Καλλιθέα και εικάζεται πως ήταν μήνυμα από ομάδα της νύχτας, ενώ το αμέσως προηγούμενο σημειώθηκε μόλις τρεις ημέρες νωρίτερα σε βενζινάδικο στον Πειραιά, το οποίο ανήκε στο παρελθόν σε επιχειρηματία που δολοφονήθηκε στον Νέο Κόσμο πρόσφατα (Βαγγέλης Ζαμπούνης).

Η ΕΛΑΣ παρακολουθεί τα περιστατικά να αυξάνονται, χωρίς να έχει καταφέρει να εξιχνιάσει τις υποθέσεις, πλην της δολοφονικής ενέδρας στην Μάνδρα.

Οι περιπτώσεις που επαγγελματίες εκτελεστές κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας και αδειάζουν τα όπλα τους στους στόχους τους γίνονται με μεγαλύτερη συχνότητα, με τις εκτελέσεις να θυμίζουν οργανωμένες ενέδρες που λαμβάνουν χώρα σε χώρες της λατινικής Αμερικής.

Εκτός από τους εγχώριους «παίκτες» στο κάδρο του οργανωμένου εγκλήματος έχουν μπει και κακοποιοί που αποτελούν μέλη διεθνικών εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίοι είτε έχουν βρει καταφύγιο στην Ελλάδα για να κρυφτούν από τους αντιπάλους του είτε για να διευθύνουν τις δραστηριότητές τους από έναν «διαμετακομιστικό κόμβο».

Τα χτυπήματα του οργανωμένου εγκλήματος τους τελευταίους 5 μήνες.

Βόμβα σε κάβα στην Καλλιθέα – Ανήκει σε ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου

Στις 03.07 τα ξημερώματα της Δευτέρας 11 /03 στην οδό Αλέξανδρου Πάντου στην Καλλιθέα σκάει εκρηκτικός μηχανισμός έξω από κάβα, την οποία νοικιάζει ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε ΙΧ και πολυκατοικίες. Η εκτίμηση της ΕΛΑΣ είναι πως η βόμβα ήταν μήνυμα από ομάδα της νύχτας.

Δεν έχουν βρεθεί οι δράστες.

kallithea_bomab1_6c010.jpg

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σε βενζινάδικο στον Πειραιά

Τρεις ημέρες νωρίτερα, την Παρασκευή 8 Μαρτίου, ισχυρή έκρηξη συγκλονίζει την οδό Ομηρίδου Σκυλίτση, προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε αυτοκίνητα και παρακείμενα κτίρια.

Για τα κίνητρα της επίθεσης οι Αρχές εκτιμούν πώς πίσω από το συγκεκριμένο χτύπημα ενδέχεται να κρύβεται κάποιο ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε ανθρώπους της νύχτας καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο πρατήριο υγρών καυσίμων μέχρι πρόσφατα ήλεγχε ένα γνωστό μέλος της Greek Mafia το οποίο δολοφονήθηκε στον Νέο Κόσμο.

Δεν έχουν βρεθεί οι δράστες.

6142721_0d27f.jpg

Δολοφονία Αφγανού στον Άγιο Παντελεήμονα

Το ίδιο βράδυ, στον Άγιο Παντελεήμονα σημειώνεται η δολοφονία ενός Αφγανού. Σύμφωνα με την Αστυνομία, συνδέεται με τον ακήρυχτο «πόλεμο» αντίπαλων συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά. Πρόκειται για μία ομάδα Αφγανών και μία ομάδα Αλβανών, οι οποίες ήρθαν στα χέρια το βράδυ της Παρασκευής έξω από κατάστημα σε κεντρικό δρόμο της περιοχής. Αρχικά βγήκαν τα ρόπαλα, μέχρι που ένας από τους δράστες πυροβόλησε από κοντινή απόσταση και τραυμάτισε θανάσιμα Αφγανό με ιρανικό διαβατήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν ταυτοποιήσει τον πιστολέρο. Πρόκειται για άντρα αλβανικής καταγωγής, ο οποίος καταζητείται για να συλληφθεί. Πιθανό να έχει διαφύγει στο εξωτερικό.

Αρχές Φεβρουαρίου δολοφονείται ο Χρήστος Γιαλιάς

Στις 7 Φεβρουαρίου ο επιχειρηματίας, Χρήστος Γιαλιάς δολοφονείται με περισσότερες από 20 σφαίρες από Καλάσνικοφ σε απόσταση 200 μέτρων από την έπαυλή του στη Μάνδρα.

Οι Αρχές, σύμφωνα με δημοσιεύματα, εξετάζουν την πιθανότητα εμπλοκής της αλβανικής μαφίας.

Σημειώνεται ότι η εκτέλεση του 59χρονου στη Μάνδρα έγινε πριν ακόμα συμπληρωθεί ένας μήνας από τη δολοφονία 44χρονου επιχειρηματία με 100 σφαίρες έξω από βενζινάδικο στο Νέο Κόσμο.

Οι δράστες δεν έχουν βρεθεί.

Η δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη αρχές Ιανουαρίου

Στις 13 Ιανουαρίου ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Ζαμπούνης δέχεται δολοφονική επίθεση έξω από το πρατήριο καυσίμων που διαθέτει στον Νέο Κόσμο, σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της περιοχής.
Η εκτέλεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη προκάλεσε επιπλέον ανησυχία και προβληματισμό στα ανώτατα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ., καθώς οι πιο έμπειροι σε τέτοιου είδους υποθέσεις αξιωματικοί εκτιμούν ότι τους επόμενους μήνες θα υπάρξει «συνέχεια».

4f3a81ad24417f0f3b925e1e17987827_XL_cf501.jpg

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για το πιο ακριβό συμβόλαιο θανάτου που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας, με τον Βαγγέλη Ζαμπούνη να έχει αποτελέσει ξανά στόχο το 2018. Aστυνομικές πηγές ανέφεραν πως η εκτέλεση θα επιφέρει «αναταράξεις» στον κόσμο της νύχτας και του οργανωμένου εγκλήματος ενώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις έμπειρων αστυνομικών, ο κύκλος θανάτου δεν έχει κλείσει.

Οι δράστες δεν έχουν βρεθεί.

Εκτέλεση 6 Τούρκων στη Λούτσα τον Οκτώβριο

Σοκαριστική ήταν η εκτέλεση που σημειώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στη Λούτσα, με θύματα 6 Τούρκους που είχαν νοικιάσει Airbnb στην περιοχή, λίγο πριν αποχωρήσουν από τη χώρα.

Κοινή διαπίστωση για τις ελληνικές Αρχές είναι ότι τα έξι θύματα χρησιμοποίησαν την Αττική ως μεταβατικό σταθμό. Ξεκίνησαν από την Τουρκία με τελικό προορισμό την Ιταλία.

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας για τον τρόπο με τον οποίο ο 32χρονος Τούρκος, ο οποίος συνελήφθη για τη δολοφονία των ομοεθνών, φέρεται να αυτομόλησε και να συνεργάστηκε με τα αρχηγικά μέλη αντίπαλης εγκληματικής οργάνωσης που ήθελαν νεκρούς τους έξι Τούρκους.

Ο 32χρονος ήταν το πρόσωπο, σύμφωνα με την Αστυνομία, που μετέφερε τα θύματα στο σπίτι Airbnb στη Λούτσα. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι αρχικά σχεδίαζε να δολοφονηθούν μέσα σε κλειστό χώρο. Και αυτό διότι φέρεται να τους είχε πει ότι θα προγραμματίσει να τους πάει να κουρευτούν πριν ταξιδέψουν για την Ιταλία (όπου θα ήταν ο τελικός τους προορισμός για να συναντήσουν τον αρχηγό τους).

Για κάποιο λόγο, που οι αστυνομικοί δεν γνωρίζουν, το σχέδιο ματαιώθηκε. Στη συνέχεια, ο 32χρονος τους έδωσε πλαστά αεροπορικά εισιτήρια και τους έπεισε να μπουν σε αυτοκίνητο με οδηγό τον ίδιο για να τους μεταφέρει στο αεροδρόμιο.

Μάλιστα, κατά πληροφορίες, επειδή δεν χωρούσαν όλοι σε ένα αυτοκίνητο, υπήρχαν κάποιες αντιρρήσεις από κάποια από τα θύματα, τα οποία ήθελαν να μεταβούν στο αεροδρόμιο με δύο οχήματα για να είναι πιο άνετοι. Ο 32χρονος φέρεται να κατάφερε την τελευταία στιγμή να τους πείσει να στοιβαχτούν σε ένα αυτοκίνητο, όπως και έγινε.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη διαδρομή για το αεροδρόμιο ο 32χρονος σταμάτησε το αυτοκίνητο, πετάχτηκε έξω από τη θέση του οδηγού και τότε έπεσε «βροχή» πυροβολισμών σε βάρος των έξι Τούρκων. Σημειώνεται ότι -σύμφωνα με την Αστυνομία- χρησιμοποιήθηκαν τέσσερα όπλα, ενώ δεν αποκλείεται ένας εκ των δραστών να χρησιμοποίησε δύο πιστόλια. Να άδειασε δηλαδή μία γεμιστήρα και μετά μία δεύτερη.

Πηγή: ieidiseis.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X