Κοινωνία

Η “σφαγή” των ελευθέρων επαγγελματιών με το ασφαλιστικό και η εξέγερση των αβράκωτων…

Η “σφαγή”  των ελευθέρων επαγγελματιών με το ασφαλιστικό και η εξέγερση των αβράκωτων…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η αλήθεια για το ασφαλιστικό έφτασε. Το νομοσχέδιο κατατίθεται στη Βουλή και ο eretikos.gr σας παρουσίασε ολόκληρη την πρόταση Βρούτση, από την οποία προκύπτει ότι τίποτα δεν αλλάζει για τις πολύ χαμηλές συντάξεις ή καλύτερα οι πολύ χαμηλές συντάξεις χάνουν τη 13η σύνταξη (μπορεί να διαφωνεί κάποιος για το χαρακτηρισμό 13η σύνταξη, όμως για εκείνους και εκείνες που έχουν σύνταξη ως 500 ευρώ ήταν μία πραγματική 13η σύνταξη. Για τους υπόλοιπους τα ποσά ήταν μικρότερα).

Επίσης, από την ίδια πρόταση προκύπτει η μεγάλη “σφαγή”  των ελευθέρων επαγγελματιών (ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί και πολλά άλλα επαγγέλματα). Από το σύνολο των ελευθέρων επαγγελματιών η συντριπτική πλειοψηφία, περίπου 90%, θα κληθούν να πληρώσουν μεγαλύτερες εισφορές από εκείνο που πλήρωναν με το νόμο Κατρούγκαλο, για τον οποίο βγήκαν στο δρόμο οι…γραβάτες.

Τώρα οι φορούντες γραβάτες και έχοντες εισόδημα ας πούμε 80.000 ή 100.000 ευρώ μπορούν να πληρώνουν τις ίδιες εισφορές με τους έχοντες εισόδημα 8.000 ή 10.000 ευρώ το χρόνο. Τόσο δίκαιο είναι το σύστημα.

Και για να μην έχετε καμία αμφιβολία δείτε στον πίνακα που ακολουθεί για να διαπιστώσετε ποιοι θα ζημιωθείτε από το νέο ασφαλιστικό.

Μετά την ανάγνωση του πίνακα λέτε τις γραβάτες να διαδεχθούν στους δρόμους οι…sans culottes, ελληνιστί αβράκωτοι;

Ο Προβοκάτορας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X