Κοινωνία

Ιδού ο δεκάλογος του… ενοχλητικού στην παραλία!

Ιδού ο δεκάλογος του… ενοχλητικού στην παραλία!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Καλοκαίρι λοιπόν. Το πρωί ξυπνάς με όλη την καλή διάθεση να πας… σαν άνθρωπος στην παραλία. Καταλήγεις όμως να φεύγεις… βρίζοντας και να καταριέσαι την ώρα και την στιγμή που αποφάσισες να μπεις στο αυτοκινητάκι σου, για να πας να “ρίξεις” μια βουτιά.

Σίγουρα υπάρχουν πολλοί από εσάς εκεί έξω που μπορούν να καταλάβουν γιατί τα λέμε αυτά. Διότι τι θες το καλοκαίρι; Να χαλαρώσεις για λίγες ώρες στην παραλία, χωρίς να κινδυνεύεις να πάθεις εγκεφαλικό!

Παρακάτω λοιπόν απαριθμούμε 10 πράγματα που κάνουν την απόδραση στην παραλία να καταλήγει… μαρτύριο

1. Εκείνοι που έρχονται και κοτσάρουν την πετσέτα τους πολύ κοντά στην δική σας όταν υπάρχει ένας αρκετά μεγάλος χώρος. Ή δεν έχουν την αίσθηση του χώρου ή νομίζουν ότι ήρθαμε όλοι μαζί παρέα.

2. Γιατί πρέπει να στήσουν την ομπρέλα, τις καρέκλες, και όλη τους την προίκα μποστά μας, κρύβοντας την θέα στην θαλασσίτσα;

3. Εκείνοι που μετατρέπουν την παραλία σε πίστα, συνδέοντας εκείνη την γκουμούτσα που έχουν για ηχείο με το κινητάκι τους, και αναγκάζουν όλη την παραλία να ακούει το “Μαμά” σε repeat.

4. Δεν υπάρχει τίποτα πιο γλυκό από το να βλέπεις μικρά παιδάκια να απολαμβάνουν την παραλία. Ωστόσο, δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από τον θόρυβο που κάνουν αυτά τα παιδάκια όταν απολαμβάνουν την παραλία πάνω από το κεφάλι σου! Εάν μπορείτε, παρακαλώ περιορίστε τα στην ακτογραμμή.

5. Όλοι θα πρέπει να απολαμβάνουν την θάλασσα ανεξάρτητα από το σχήμα ή το μέγεθος τους. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια μαγιό που δεν είναι για όλους, ή μάλλον δεν είναι κανέναν. Και το αφήνουμε εδώ, αν και εντάξει, ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει τις ενδυματολογικές επιλογές του…

6. Εσύ, ναι, εσύ, που στέκεσαι ακίνητος μέσα στο νερό και σφυρίζεις αδιάφορα, ξέρουμε τι κάνεις. Υπάρχουν τουαλέτες γι’ αυτό τον σκοπό, οπότε πήγαινε! Δεν μπορείς να αντιμετωπίζεις την θάλασσα σαν την λεκάνη της τουαλέτας σου!

7. Η άμμος είναι ένα άλλο θέμα που πρέπει να θιχτεί. Συγκεκριμένα η άμμος που έρχεται κατά πάνω μας όταν μερικοί, με το που μαζεύουν τα μπογαλάκια τους για να φύγουν από την παραλία, τινάζουν την πετσέτα τους και όποιον πάρει ο χάρος! Μπάστα ρε φίλε!

8. Η παραλία δεν είναι σκουπιδότοπος, οπότε όλοι όσοι νομίζουν ότι μπορούν να αφήνουν τα σκουπίδια τους ελεύθερα, δεν έχουν καμιά θέση εκεί. Λογικά στο σπίτι τους δεν πετάνε στο πάτωμα τενεκεδάκια μπύρας και τα αποτσίγαρά τους.

9. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να διατηρήσεις την φόρμα σου από το να τρέξεις στην παραλία ή να παίξεις παιχνίδια που περιλαμβάνουν μπάλες. Ωστόσο, θα συμβουλεύαμε όσους έχουν σκοπό να κάνουν κάτι από τα προηγούμενα, να ανοίξουν τα ματάκια τους και να δουν αν υπάρχουν πετσέτες και άνθρωποι πάνω σε αυτές, πριν μετατρέψουν την παραλία σε γήπεδο.

10. Το δέρμα σου, η ζωή σου. Ηλιοθεραπεία ναι, αλλά όταν έχεις γίνει σαν ένα τεράστιο κόκκινο σπυρί είναι πολύ ανησυχητικό. Έτσι, μας συγχωρείτε αν τρέξουμε να σε ψεκάσουμε με ένα σπρέι με δείκτη προστασίας 50. Το βλέπουμε ως κοινωνικό καθήκον, ακόμα κι αν το θεωρείς σαμποτάζ στο μαύρισμά σου…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X