Κοινωνία

Ιερώνυμος: Βρήκαμε λύση για το Πάσχα – Δεν πιστεύω ότι θα πάμε στα χωριά

Ιερώνυμος: Βρήκαμε λύση για το Πάσχα – Δεν πιστεύω ότι θα πάμε στα χωριά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

O αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε δηλώσεις του αμέσως μετά το πέρας της εκδήλωσης για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση και αφού είχε προηγηθεί το τετ α τετ με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τόνισε: «Βρήκαμε μια λύση, να κάνουμε ένα συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα. Με μέτρα και περισσότερη ελευθερία αλλά δεν πιστεύω ότι ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας».

Για να προσθέσει: «Το θέμα δεν είναι μόνο ότι θέλουμε να πάμε και δεν μας αφήνουν, αλλά κάποιοι φοβούνται (σ.σ.: για τη μετάδοση του ιού) κυρίως στα νησιά. Ας κάνουμε υπομονή πιστεύω ο Μάιος θα είναι καλύτερος».

Ως προς την περιφορά του Επιταφίου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος γνωστοποίησε: «Θα γίνει γύρω από το ναό».

Η Εκκλησία προτείνει περισσότερα άτομα εντός του ναού, με τις απαραίτητες αποστάσεις, υπαίθριες ακολουθίες και Ανάσταση στις πλατείες ή στο προαύλιο των ναών.

Όπως όλα δείχνουν θα επιτραπούν όλες οι θρησκευτικές τελετές (επιτάφιος, Ανάσταση) αλλά σε εξωτερικούς χώρους με υγειονομικούς όρους και τήρηση όλων των μέτρων.

Εκκλησία με κυβέρνηση και ειδικούς θα συζητήσουν διεξοδικά το πώς μπορεί αυτό να είναι εφικτό με τη μεγαλύτερη υγειονομική ασφάλεια.

 

Η πρόταση του Μητσοτάκη στην εκκλησία για το Πάσχα – Αντιδρούν οι Ιεράρχες

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X