Κοινωνία

Ίλιον: Ξεκίνησε η δίκη για τη φρικιαστική υπόθεση- «Πλάκα που ξέφυγε» ο βιασμός του 15χρονου λέει η υπεράσπιση

Ίλιον: Ξεκίνησε η δίκη για τη φρικιαστική υπόθεση- «Πλάκα που ξέφυγε» ο βιασμός του 15χρονου λέει η υπεράσπιση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ίλιον: Μέσα σε ένταση ξεκίνησε η δίκη για τη φρικιαστική υπόθεση του φερόμενου ομαδικού βιασμού 15χρονου στο Ιλιον από συνομηλίκους του τον Δεκέμβριο του 2022. Η δίκη είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει σε μία μικροσκοπική αίθουσα, η οποία δεν μπορούσε εκ των πραγμάτων να χωρέσει όλους τους παράγοντες της διαδικασίας.
Αποτέλεσμα ήταν οι συνήγοροι υπεράσπισης να αντιδράσουν έντονα ζητώντας από τον προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών τη μεταφορά της δίκης, ενώ για το θέμα παρενέβη και ο Δικηγορικός Σύλλογος.

Τελικά, μετά από περίπου 2 ώρες, βρέθηκε μεγαλύτερη αίθουσα σε χώρο του Πρωτοδικείου, στην οδό Δέγλερη, και η δίκη ξεκίνησε κεκλεισμένων των θυρών, όπως προβλέπει ο νόμος για υποθέσεις με ανήλικους κατηγορούμενους.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται 8 αγόρια (τα οποία έχουν προφυλακιστεί και κρατούνται στις φυλακές ανηλίκων) και 4 κορίτσια, ηλικίας 14-15 ετών, τα οποία φέρονται να κακοποιούσαν το 15χρονο θύμα για τουλάχιστον ένα μήνα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρονται να διακινούσαν και βίντεο των αποτρόπαιων πράξεών τους, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται και ηλεκτρονικά μηνύματα που είχαν ανταλλάξει οι κατηγορούμενοι, στα οποία φαίνεται να συνεννοούνται για να διαγράψουν τα βίντεο μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρώτοι μάρτυρες στη δίκη κατέθεσαν οι γονείς του 15χρονου θύματος. Από την πλευρά της υπεράσπισης των κατηγορουμένων γίνεται λόγος για μια πλάκα που ξέφυγε, ενώ οι περισσότεροι αμφισβητούν τη συμμετοχή τους στον φερόμενο βιασμό υποστηρίζοντας ότι ήταν απλοί θεατές ή ότι μόνο βρίσκονταν στο χώρο, χωρίς να γνωρίζουν τι επρόκειτο να ακολουθήσει.

Τονίζουν μάλιστα τις άθλιες συνθήκες κράτησής τους στις φυλακές ανηλίκων, εξαιτίας των οποίων οι περισσότεροι έχουν κολλήσει μεταδοτικές ασθένειες, που καθιστούσαν αδύνατη τη διεξαγωγή της δίκης στην αίθουσα που αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Σε κάθε περίπτωση, η εικόνα της μεταγωγής ανήλικων παιδιών με χειροπέδες από την κλούβα της Αστυνομίας στη δικαστική αίθουσα ήταν πραγματικά σοκαριστική.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X