Καιρός

Καιρός: Βαρυχειμωνιά έως την Τετάρτη – Τσουχτερό κρύο, καταιγίδες και χιόνια

Καιρός: Βαρυχειμωνιά έως την Τετάρτη – Τσουχτερό κρύο, καταιγίδες και χιόνια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Καιρός: Μπορεί ημερολογιακά σήμερα Δευτέρα να είναι η πρώτη ημέρα της άνοιξης, ωστόσο ο χειμώνας αρνείται να μας εγκαταλείψει.

Έτσι, μέχρι την Τετάρτη το κρύο θα παραμείνει τσουχτερό, ενώ κυρίως στα ανατολικά θα πέσουν και πάλι χιόνια.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αύριο Τρίτη αναμένονται κατά τόπους ισχυρές βροχές ή καταιγίδες μετά το μεσημέρι, στα παραθαλάσσια κυρίως, της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, στα νησιά του βορείου Αιγαίου, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, τη βόρεια Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις, οι οποίες βαθμιαία από τις προμεσημβρινές ώρες θα ενταθούν, θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα) της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της ανατολικής Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Ιόνιο βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βορειοδυτικά νωρίς το πρωί θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Στην Αττική, από το μεσημέρι προβλέπονται βροχές, που τις απογευματινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους έντονες. Χιονοπτώσεις αναμένονται σε περιοχές με υψόμετρο μεγαλύτερο των 400 μέτρων. Οι ισχυροί βοριάδες θα διατηρηθούν, ενώ το θερμόμετρο θα δείξει από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Καλύτερος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη με μόνο νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες και θερμοκρασία από μείον 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Από Πέμπτη δειλά-δειλά η εμφάνιση της άνοιξης

Την Τετάρτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένονται και πάλι βροχές ή χιονόνερο στα ανατολικά, ενώ τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τα ημιορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της Κρήτης.

Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις Κυκλάδες και την Κρήτη ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 8 με 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός με ενδεικτικές τιμές στα βορειοδυτικά τους μείον 6 βαθμούς Κελσίου.

Από την Πέμπτη, πάντως, δειλά-δειλά θα κάνει την εμφάνισή της η άνοιξη. Ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται και αναμένεται σταδιακά να ανέβει η θερμοκρασία στη χώρα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X