Καιρός

Κακοκαιρία Carmel: Σε λευκό κλοιό πολλές περιοχές της χώρας (pics&vids)

Κακοκαιρία Carmel: Σε λευκό κλοιό πολλές περιοχές της χώρας (pics&vids)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Carmel που από την Παρασκευή το βράδυ σαρώνει ολόκληρη τη χώρα με χιόνια και καταρρακτώδεις βροχές.

Παγετός σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (19/12) στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, που στη Δυτική Μακεδονία ήταν ισχυρός με τη θερμοκρασία να πλησιάζει τους -9⁰C. Συγκεκριμένα, η χαμηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία καταγράφτηκε στον Άγιο Παύλο Ημαθίας με – 8,7 ⁰C.

Κακοκαιρία Carmel : Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στη Μεσσηνία

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα στη Νέδουσα και τα γύρω ορεινά χωριά του Ταϋγέτου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tharrosnews, από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, άρχισε η ελαφριά χιονόπτωση στην περιοχή της Νέδουσα που βρίσκεται σε υψόμετρο 700μ., πασπαλίζοντας με χιόνι τις κεραμειδοσκεπές των σπιτιών.

Στους δρόμους βρίσκονται τα εκχιονιστικά μηχανήματα του ΜΟΡΕΑ προκειμένου να διευκολύνεται η κυκλοφορία, όπου κρίνεται απαραίτητο.

Για μετακινήσεις επί Εθνικών Οδών συνίσταται η χρήση αντιολισθιτικών αλυσίδων.

Κακοκαιρία Carmel: Με αλυσίδες η κίνηση στην ορεινή Κορινθία

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα που αφήνει πίσω της η κακοκαιρία Carmel.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να δείξουν οι οδηγοί που κινούνται σε ορεινά τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου από το 16ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Κιάτου – Γκούρας και από το 4ο έως το 14ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Γκούρας – Δερβενίου.

Κακοκαιρία Carmel – Φθιώτιδα: Σε ύφεση ο χιονιάς – Προσοχή στον παγετό

Ο χιονιάς πέρασε από τη Φθιώτιδα και ο ήλιος που έκανε την εμφάνισή του το πρωί της Κυριακής (19/12), σε συνδυασμό με τα χιόνια στα ορεινά χωριά του νομού, δίνει τη δυνατότητα για όμορφες αποδράσεις.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα LamiaReport, οι δρόμοι ειναι ανοιχτοί και δεν χρειάζονται πουθενά αλυσίδες στη Φθιώτιδα, ωστόσο στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο υπάρχουν παγίδες, λόγω παγετού, γι’ αυτό καλό θα ειναι να υπάρχουν αλυσίδες στο πορτμπαγκάζ, για κάθε ενδεχόμενο.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον Ε65 (κόμβος Κορομηλιάς)

Σε συνέχεια προηγούμενων ενημερώσεων, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, ανακοινώνεται ότι η κυκλοφορία των οχημάτων στον συνδετήριο κλάδο της Π.Ε.Ο. Λαμίας – Λάρισας με τον Αυτοκινητόδρομο Ε-65, από τον κυκλικό κόμβο επί της Π.Ε.Ο. Λαμίας – Λάρισας (26 η χ/θ) έως τον ισόπεδο κόμβο της Τ.Κ. Κορομηλιάς (6,5 η χ/θ του συνδετήριου κλάδου) έχει αποκατασταθεί και διεξάγεται κανονικά.

Και στους άλλους νομούς της Στερεάς τα καιρικά φαινόμενα έχουν υποχωρήσει, ενώ σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας αλυσίδες χρειάζονται στους παρακάτω δρόμους.

Κακοκαιρία Carmel: Δείτε που χιονίζει τώρα μέσα από τις κάμερες του Forecast weather

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X