Κοινωνία

Κορονοϊός και Θεία Κοινωνία: Αγαπητοί ιερείς, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα!

Κορονοϊός και Θεία Κοινωνία: Αγαπητοί ιερείς, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο κορονοϊός σκορπά τον θάνατο σε ολόκληρο τον κόσμο. Πάνω από 100.000 κρούσματα, πάνω από 3.000 θάνατοι και στην Ελλάδα τα κρούσματα είναι πια 73.

Την ίδια ώρα, ενώ όλοι βρισκόμαστε μπροστά σε μια τεράστια πρόκληση, μπροστά σε μια υγειονομική “βόμβα”, έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες μια συζήτηση – ανέκδοτο.

Το αν θα… κολλήσεις κορονοϊό αν πας στην Εκκλησία για την Θεία Κοινωνία.

Εντάξει, οι ιερείς -λογικό- λένε πως δεν… κολλάς τίποτα. Πως το Άγιο Ποτήριο μεταδίδει “σώμα και αίμα Χριστού” και όχι ιούς.

Υπάρχουν βέβαια και γιατροί (!) και πολιτικοί (σ.σ. για εσάς χτυπά η καμπάνα κυρία Γιαμαρέλλου και κυρία Έλενα Ράπτη) που λένε δημοσίως και ανεύθυνα πως ο ιός δεν… κολλάει με την Θεία Κοινωνία.

Ο κορονοϊός και η μεγάλη ευκαιρία των ιερέων

Ας μείνουμε όμως στους ιερείς: Στους εκπροσώπους του Θεού. Αρχικά ο Πάπας Φραγκίσκος δε μοιάζει να… ασπάζεται την άποψή σας.

Ο κορονοϊός κόστισε ήδη την ζωή 233 (!) ανθρώπων στην Ιταλία κι έτσι ο Ποντίφικας μετέδωσε… online το κυριακάτικο μήνυμά του!

Τατσόπουλος: «Χεστ@καμ@ γλυκιά μου» απαντά στην Ράπτη για την Θεία Κοινωνία!

Αν κι αυτό δεν σας πείθει πως θα πρέπει να δείξετε μια πιο υπεύθυνη -και λιγότερο επικίνδυνη για την δημόσια υγεία- στάση, υπάρχει και μια… άλλη λύση.

Αντί να διαλαλείτε πως ο κορονοϊός δεν κολλάει με την Θεία Κοινωνία, γιατί απλά δεν το… αποδεικνύετε;

73 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα. 73 άνθρωποι σε νοσοκομεία με τον κορονοϊό. Γιατί δεν πάει ένας ιερέας ΚΑΙ στους 73 αυτούς ανθρώπους, να τους κοινωνήσει και αμέσως μετά να κοινωνήσει και εκείνος με το ίδιο κουτάλι;

Τολμά κανείς; Γιατί αν το κάνει, μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια: Και θα αποδείξει τον ισχυρισμό της Εκκλησίας, ότι ο κορονοϊός δεν κολλάει με την Θεία Λειτουργία και θα στείλει ένα γενικότερο μήνυμα πίστης στον… κόσμο ολόκληρο.

Ιδού, λοιπόν, πεδίο δόξης λαμπρόν. Θα το κάνει κάποιος;

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X