Κοινωνία

Κρήτη: Ελεύθερος ο γιος του κατηγορούμενου αστυνομικού για διαφθορά

Κρήτη: Ελεύθερος ο γιος του κατηγορούμενου αστυνομικού για διαφθορά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κρήτη: Το κατώφλι του ανακριτή πέρασε νωρίς σήμερα το πρωί, ο 53χρονος αστυνομικός που συνελήφθη την Κυριακή στα Χανιά για δωροδοκία και εκβιασμό.

Παράλληλα ενώπιον του ανακριτή βρέθηκε και ο γιος του 53χρονου που συνελήφθη μαζί με τον πατέρα του, και ο ίδιος αστυνομικός.

Ωστόσο, μερικά λεπτά μετά την άφιξή του, ο 53χρονος αστυνομικός αποχώρησε από την Εισαγγελία Χανίων, συνοδευόμενος από τους αστυνομικούς και μεταφέρθηκε εκ νέου στα κρατητήρια. Ο ίδιος ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί τελικά αύριο Πέμπτη στις 9 το πρωί.

Η σύλληψη του αξιωματικού της ΕΛΑΣ

Η σύλληψη του αξιωματικού της ΕΛΑΣ, γνωστού συνδικαλιστή των Χανίων που έχει άριστες σχέσεις με τη ΝΔ και την οικογένεια Μητσοτάκη, με προσημειωμένα χαρτονομίσματα που οδήγησαν σε δικογραφία με βαρύτατες κατηγορίες για εκβιασμούς και δωροληψίες, φέρνει και πάλι στη δημοσιότητα μια άκρως ζοφερή υπόθεση με στόχο τον τότε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκο Ηγουμενίδη.

Ήταν Αύγουστος του 2022, όταν ο συλληφθείς αξιωματικός είχε πρωταγωνιστήσει σε υπόθεση ψευδούς καταγγελίας σε βάρος του τότε βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκου Ηγουμενίδη. Ψευδείς καταγγελίες που πήραν μεγάλη δημοσιότητα μέσω των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ.

Το σκηνικό της προβοκάτσιας στήθηκε όταν μετά από έλεγχο της τροχαίας στον Νίκο Ηγουμενίδη στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων την οποία εκπροσωπεί ο συλληφθείς με κακουργηματικές κατηγορίες αξιωματικός, είχε υποστηρίξει ψευδώς ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξαπέλυσε απειλές και πρόσβαλε τους αστυνομικούς που έκαναν τον έλεγχο.

Μάλιστα, ο επίορκος αξιωματικός και πρόεδρος της Ένωσης έκανε δηλώσεις και εξέδωσε ανακοίνωση υποστηρίζοντας ψευδώς ότι ο Νίκος Ηγουμενίδης τον απειλούσε τηλεφωνικά ότι θα τον καρατομήσει.

Η υπόθεση ήταν σκαστή προβοκάτσια καθώς αργότερα και μετά τη μάχη που έδωσε ο Νίκος Ηγουμενίδης για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και την αξιοπρέπειά του, ο επίορκος αστυνομικός τα πήρε όλα πίσω.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X