Κοινωνία

Λιμάνι Θεσσαλονίκης: Πέντε οι γραμμές εκτελωνισμού

Λιμάνι Θεσσαλονίκης: Πέντε οι γραμμές εκτελωνισμού
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στο αίτημα του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης για αύξηση των γραμμών εκτελωνισμού στο λιμάνι Θεσσαλονίκης ανταποκρίθηκε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσιών Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής.

Ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής αύξησε σε τρεις από δύο τις γραμμές εκτελωνισμού για τις εξαγωγές και σε δύο από μία για τις εισαγωγές, διευρύνοντας το ωράριο από τις 8 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα καθημερινά.

Αντίστοιχα το Σάββατο οι δύο γραμμές γίνονται τρεις και την Κυριακή μία.

Οι αποφάσεις για το λιμάνι Θεσσαλονίκης

Οι αποφάσεις ελήφθησαν μετά από διαβούλευση με το διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΘ Σωτήρη Θεοφάνη.

Σε σχέση με το ζήτημα της νυκτερινής βάρδιας η ΑΑΔΕ έδειξε ελαστικότητα, καθώς επέτρεψε τη νυχτερινή εκτελώνιση με ίδια έξοδα του ενδιαφερόμενου.

Πηγές της ΑΑΔΕ αναφέρουν πως εφόσον προχωρήσουν οι επενδύσεις στον ΟΛΘ και αυξηθούν οι ανάγκες, τότε το πρόγραμμα των τελωνείων και ειδικά το νυκτερινό ωράριο θα διαμορφωθούν αναλόγως. Με τον τρόπο αυτό αφήνουν να εννοηθεί πως η τρίτη βάρδια, η νυχτερινή δηλαδή, που καταργήθηκε πρόσφατα θα επανέλθει σε βάθος χρόνου.

Ο ΟΛΘ ζητάει να επανέλθει η Τρίτη βάρδια καθώς έχει συμβατική υποχρέωση έναντι του Δημοσίου τη διασφάλιση της υποστήριξης της εικοσιτετράωρης λειτουργίας του λιμανιού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X