Ελλάδα

Έβρος: Με τον αντιρατσιστικό νόμο διώκεται κτηνοτρόφος για την άγρια συμπλοκή με οικογένειες Τούρκων

Έβρος: Με τον αντιρατσιστικό νόμο διώκεται κτηνοτρόφος για την άγρια συμπλοκή με οικογένειες Τούρκων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ειδικότερα, κατηγορούμενος με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, βρίσκετε ο νεαρός κτηνοτρόφος από τις Φέρες, για την άγρια συμπλοκή με τις οικογένειες των Τούρκων που πέρασαν παράνομα στην Ελλάδα, το απόγευμα της Δευτέρας (14/9) σε αγροτική περιοχή κοντά στο Δέλτα του Έβρου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο κτηνοτρόφος από τον Έβρο είχε μαζί το κυνηγετικό του όπλο, το οποίο κατά τη διάρκεια της συμπλοκής εκπυρσοκρότησε. Οι αστυνομικοί, μάλιστα, που έφτασαν στο σημείο βρήκαν το όπλο σπασμένο.

Οι Τούρκοι που δηλώνουν διωκόμενοι από το καθεστώς Ερντογάν, συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα και αργότερα κλήθηκε να μεταβεί εκεί και ο κτηνοτρόφος ο οποίος ενημερώθηκε ότι είναι κατηγορούμενος και πρέπει να συλληφθεί.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση 

Όλοι όσοι συμμετείχαν στο συμβάν εξετάστηκαν από ιατροδικαστή. Η διάγνωση ήταν σωματικές κακώσεις από τη συμπλοκή.

«Ρατσιστικά χαρακτηριστικά»

Σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news.gr, ο νεαρός κτηνοτρόφος που οδηγήθηκε την Τετάρτη (16/9), όπως και οι 5 ενήλικες Τούρκοι (σ.σ.: υπήρχαν 2 παιδιά και ένα βρέφος) στα δικαστήρια της Αλεξανδρούπολης για να δικαστούν στο αυτόφωρο αλλά η δίκη αναβλήθηκε για την Παρασκευή, αντιμετωπίζει την κατηγορία της «παράνομης σωματικής βίας με οπλοχρησία και ρατσιστικά χαρακτηριστικά».

Οι Τούρκοι -καθηγητές στο επάγγελμα-, κατηγορούνται και αυτοί για σωματική βλάβη, αλλά και παράνομη είσοδο στην χώρα.

Σημειώνεται, ότι η κατηγορία για τον κτηνοτρόφο με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, πολλαπλασιάζει οποιαδήποτε ποινή επί τον αριθμό των ατόμων που θα κριθεί ότι στράφηκε, μπορεί να επιφέρει βαριά ποινή στον κάτοικο των Φερών.

Η «κακιά ώρα»

Ο υπερβολικός ζήλος του νεαρού, κατέληξε στη συμπλοκή κατά τα λεγόμενά του για να βοηθήσει την αστυνομία στην σύλληψη των παράτυπων προσφύγων, τον έβαλε σε μπελάδες αλλά μπορεί και να τον βάλει στην φυλακή.

Το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό βιντεοσκοπήθηκε από τις οικογένειες που ήταν σε απόγνωση -με τις ελπίδες τους στο αίτημα ασύλου- και στάλθηκε στα social media με αποτέλεσμα να πέσει στην αντίληψη του Υπ. Προστασίας του Πολίτη , Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος έσπευσε να μεριμνήσει επί του θέματος για την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό, αλλά και για την αλληλεγγύη μας στην προστασία των πολιτικών προσφύγων και μεταναστών καθώς επίσης θέλεισε να διερευνήσει το θέμα να μην αμαυρωθεί η εικόνα των ακριτών μας που συντρέχουν στους κατατρεγμένους και να το περιορίσει ως μεμονωμένο περιστατικό.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι απίστευτες αποκαλύψεις παλαιότερα ήρθαν στο φως. ‘Οτι κατά πληροφορίες, η Τουρκία ζήτησε από τους Δ. Αβραμόπουλο, και Χορστ Ζεεχόφερ, να διαμηνύσουν στην Αθήνα ότι οι μεταναστευτικές ροές θα μειωθούν αν συλλαμβάνονται γκιουλενιστές και αποστέλλονται στην Τουρκία. Άγνωστη η απάντηση των δύο Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Χαρακτηριστικά η Τουρκία τόνισε τότε στους Ευρωπαίους αξιωματούχους το μήνυμα προς την Αθήνα:

«Αν η Ελλάδα σταματήσει να αγκαλιάζει τους γκιουλενιστές και τους στέλνει πίσω στην Τουρκία, τότε η μεταναστευτική ροή προς τα νησιά του Αιγαίου θα μειωθεί», φέρεται να είπε η Άγκυρα στην Ε.Ε., ρίχνοντας την ευθύνη για την αύξηση του κύματος των μεταναστών (και) στην Ελλάδα λόγω της πολιτική της «ανοιχτής αγκάλης» που εφαρμόζει η χώρα μας απέναντι στους Τούρκους και δη τους διωκόμενους γκιουλενιστές, παρέχοντας καταφύγιο ακόμη και άσυλο.

Ελένη Νιζάμη

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X