Κοινωνία

Μεσολόγγι – Μπάμπης: Ηθελε να αγοράσει ανιχνευτή μετάλλων – Το τετράδιο με τα χρέη

Μεσολόγγι – Μπάμπης: Ηθελε να αγοράσει ανιχνευτή μετάλλων – Το τετράδιο με τα χρέη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ενήμερος για θρύλους που αφορούν θησαυρούς από την Ελληνική Επανάσταση και την περίοδο της Κατοχής στον κάμπο του Ευηνοχωρίου φέρεται να ήταν ο Μπάμπης, ο οποίος δολοφονήθηκε στο Μεσολόγγι, όπως φέρεται να ισχυρίστηκε ο 50χρονος κρεοπώλης, ο βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση.

Όπως αναφέρει η εκπομπή «Tlive» του Alpha, ο κρεοπώλης φέρεται να είπε στις αρχές ότι το θύμα είχε ριχτεί στο «κυνήγι» για την ανεύρεση «θησαυρού». Συγκεκριμένα, φέρεται να ανέφερε:

«Σε συζητήσεις που είχαμε κάνει εδώ και δύο χρόνια μού είχε πει ο Μπάμπης ότι ψάχνει για θησαυρούς και λίρες και τέτοια πράγματα. Ξέρω κιόλας ότι συνεργάζεται με κάποιον από το Αιτωλικό και με κάποιον από το Αγρίνιο, τα ονόματα των οποίων δεν μού είπε. Μού είπε όμως ότι έχουν πάει ήδη σε ένα πηγάδι στην περιοχή των ΤΕΙ κοντά σε μια εκκλησία, με μηχάνημα».

Ο 50χρονος φέρεται να είπε επίσης: «Μάλιστα ήθελε να αγοράσει δικό του μηχάνημα για 1.300 ευρώ. Εγώ τού είχα πει ότι πρέπει να βγάλει άδεια γιατί είναι παράνομο και αυτός μού είπε ότι θα βγάλει άδεια για να το έχει στο αυτοκίνητό του.



Με bitcoin ασχολούνταν ο Μπάμπης

Σύμφωνα με τις αρχές, ο Μπάμπης ασχολούνταν με τα bitcoin. Μάλιστα, σύμφωνα με την εκπομπή του Alpha, στο σπίτι του βρέθηκε και κατασχέθηκε μια συσκευή παραγωγής κρυπτονομισμάτων.

Με βάση τις τρέχουσες τιμές, η αξία ενός bitcoin «αγγίζει» τα 37.000 ευρώ.

 

Μεσολόγγι: Ο 50χρονος είχε επισκεφτεί το παρατηρητήριο πουλιών κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε η σορός

Ο 50χρονος είχε επίσης επισκεφτεί το παρατηρητήριο πουλιών που βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε η σορός του Μπάμπη. «Ναι, είχα πάει στο παρατηρητήριο πουλιών στη Λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας την Τετάρτη, επειδή είχα πάει το αυτοκίνητό μου για επισκευή για τα φώτα και ο μηχανικός μού είπε να το κινήσω για να φορτίσει η μπαταρία», φέρεται να είπε ο κρεοπώλης στις αρχές.

«Εγώ έκανα κάποιες βόλτες στο Μεσολόγγι και μετά πήγα και στο παρατηρητήριο, δεν έκανα κάτι εκεί, απλώς έκανα βόλτες με το αυτοκίνητο», φέρεται να είπε επίσης.

 

Παράλληλα, πληροφορίες της εκπομπής από την οικογένεια του θύματος αναφέρουν ότι οι δύο φίλοι του κρεοπώλη βρίσκονταν στο παρατηρητήριο πουλιών όταν η ομάδα με τον σκύλο Echo εντόπισε τη σορό του 31χρονου.

Το τετράδιο με το όνομα του κρεοπώλη και τα 3.000 ευρώ

Επιπλέον, σύμφωνα με την εκπομπή «Tlive», το τετράδιο όπου κρατούσε σημειώσεις ο Μπάμπης «μίλησε», φανερώνοντας ότι ο κρεοπώλης τού χρωστούσε 3.000 ευρώ.



Παράλληλα, είχε σημειωμένα και άλλα ονόματα με διάφορα ποσά από δίπλα, όπως φίλους του, τη μητέρα του κλπ. Την ίδια ώρα, ο κρεοπώλης ανέφερε σε αρχές και ανακρίτρια διαφορετικά ποσά από αυτά που αναγράφονται στο τετράδιο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X