Κοινωνία

Μεσολόγγι: Το τρίγωνο του θανάτου και των αρχαιοκαπήλων – Οι χρυσοθήρες, το κυνήγι θησαυρού και οι δολοφονίες

Μεσολόγγι: Το τρίγωνο του θανάτου και των αρχαιοκαπήλων – Οι χρυσοθήρες, το κυνήγι θησαυρού και οι δολοφονίες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αγνωστες ιστορίες και σκοτεινά θρίλερ του παρελθόντος έρχονται στο φως της δημοσιότητας, με φόντο τον θάνατο του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι, η σορός του οποίου εντοπίστηκε σε ερημική τοποθεσία 18 ημέρες μετά την εξαφάνισή του.

Όπως τονίζεται στο ρεπορτάζ, πρόκειται για την περιοχή ανάμεσα στις περιοχές Πλευρώνα, Καλυδώνα και Οινιάδες, όπου κατά το παρελθόν έχουν βρεθεί νεκροί άνδρες. Επιπλέον, στο συγκεκριμένο τρίγωνο έχουν γίνει συλλήψεις αρχαιοκάπηλων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, πολύ συχνά βλέπουν σημεία του τριγώνου σκαμμένα, ακούν θορύβους που προδίδουν κινήσεις χρυσοθήρων, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που συνδέουν τον θάνατο του 31χρονου με κάποιο «κυνήγι θησαυρού» στην περιοχή.

Μεσολόγγι: Θάνατος πριν 13 χρόνια

Πριν από 13 χρόνια στο χωριό του Αγίου Γεωργίου εντοπίστηκε νεκρός ένας κτηνοτρόφος και οι συγγενείς του κάνουν λόγο για δολοφονία με αφορμή την αναζήτηση σεντουκιών με λίρες.

Ο αδελφός του θύματος, μάλιστα, εικάζει ότι ο κτηνοτρόφος έγινε μάρτυρας παράνομων ενεργειών.

 

Επιπλέον, κάτοικοι στο τρίγωνο των χρυσοθήρων αποκαλύπτουν ότι ένα μικρό εκκλησάκι χτίστηκε σε ένα βράδυ για να καλύψει τα ίχνη παράνομης ανασκαφής.

«Έσκαψαν, βρήκαν κουτιά με λίρες, τις πήραν και έχτισαν το εκκλησάκι γρήγορα για να μην αποκαλυφθούν», αποκαλύπτει κάτοικος.

 

Μεσολόγγι: Ακόμα ένα θρίλερ

Μάλιστα, υπάρχουν μαρτυρίες για συσκευές που εντοπίζουν χρυσό.

Σύμφωνα με το Mega, μία ημέρα πριν την εξαφάνισή του, ο Μπάμπης αναζητούσε στο διαδίκτυο από το κινητό του τηλέφωνο «πώς βρίσκουμε κρυμμένους θησαυρούς, τι σημάδια βλέπουμε», ενώ υπήρχε διαδικτυακή παρουσία του σε site για να «διαβάσει» τα σημάδια σε πέτρες και κλαδιά.



O Γιώργος Πολατίδης, ο οποίος είναι πωλητής ανιχνευτών είπε στο Mega: «Έχουμε πουλήσει τον τελευταίο χρόνο 12 μηχανήματα στο Μεσολόγγι. Έχουμε μηχανήματα που ξεκινούν από 200 ευρώ έως 15.000 ευρώ».

Μεσολόγγι: Πωλήσεις ανιχνευτών

«Από αυτά που στείλαμε στο Μεσολόγγι, το πιο ακριβό ήταν 1.300 ευρώ. Δίνοντας πολλά λεφτά για τους ανιχνευτές δεν σημαίνει πως παίρνει και το καλύτερο. Αυτοί που δεν γνωρίζουν θα πάρουν αυτό των 15.000. Εγώ θα έδινα το πολύ έως 1.300 ευρώ», πρόσθεσε.

 

«Αυτό που ξέρω πως ζητούσε κάποιος από το Μεσολόγγι ήταν ένα μηχάνημα που να φτάνει έως 2,5 μέτρα βάθος. Όταν ζητάνε για μεγάλα βάθη ασχολούνται και με αρχαία. Για χρυσό παίρνουν μέχρι 1,5 μέτρο.

Μου είχε ζητήσει κάποιος ένα τέτοιο μηχάνημα αλλά δεν γνωρίζω εάν ήταν από αυτήν την παρέα», είπε επίσης ο πωλητής ανιχνευτών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X