Κοινωνία

Νέα μεγάλη κόντρα Πατούλη-Μπακογιάννη

Νέα μεγάλη κόντρα Πατούλη-Μπακογιάννη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η  γκλαμουράτη και κιτσάτη εκδήλωση στο Πεδίο του Αρεως για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, αποκάλυψε και μία μεγάλη κόντρα που υπέβοσκε. Ο Γιώργος Πατούλης και ο Κώστας Μπακογιάννης βρίσκονται σε ένα διαρκές μπρα-ντε φερ για τον έλεγχο στο Πεδίο του Αρεως.

Στην γκλάμουρ με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά εκδήλωση του Γιώργου Πατούλη, στην οποία παραβρέθηκε και η  σύζυγος του Μαρίνα, ο Περιφερειάρχης Αττικής απάντησε στον Κώστα Μπακογιάννη ότι αυτός θα είναι ο διαχειριστής του Πεδίου του Αρεως και ότι αυτό ανήκει στην Περιφέρεια.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε από τον Οκτώβριο, αλλά ήρθε στο φως την περασμένη Δευτέρα. Πάντως, το ερώτημα ποιος «κάνει κουμάντο» στο Πεδίον του Αρεως είναι παλιό. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας απαντώντας σε ερώτηση του Παύλου Γερουλάνου, ο Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης τόνισε ότι έχει στείλει επιστολή από τον Οκτώβριο στον Περιφερειάρχη: «Στην επιστολή ζητάω το αυτονόητο, να αποδοθεί επιτέλους το Πεδίον του Αρεως στον Δήμο Αθηναίων. Μου είναι αδιανόητο τέτοιος πνεύμονας, τέτοιος πολύ μεγάλος χώρος πρασίνου να μην τον διαχειρίζεται ο δήμος αλλά κάποιος άλλος. Και αυτό δεν έχει να κάνει με το ποιος είναι περιφερειάρχης. Τα ίδια έλεγα και με την προηγούμενη περιφέρεια τα ίδια ακριβώς και με αυτήν. Πιστεύω ότι όλοι θα συμφωνήσουμε ότι πρέπει επιτέλους να περάσει το Πεδίον του Αρεως στον Δήμο Αθηναιων», κατέληξε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Παίρνοντας στην εκδήλωση τον λόγο ο Περιφερειάρχης πριν ανάψει τα φώτα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, έδειξε αμέσως και χωρίς περιστροφές τις προθέσεις του: «Το Πάρκο ανήκει στους Αθηναίους πολίτες, στους πολίτες της Αττικής, σε αυτούς θα παραδίδεται και σε κανέναν άλλον» βροντοφώναξε ο Γιώργος Πατούλης με το γνωστό στιλ αποφασιστικότητας και πρόσθεσε: «Σίγουρα, κάποιοι, πολλά χρόνια τώρα το έδωσαν στους εμπόρους των ναρκωτικών, στους σωματεμπόρους, σε κείνους που μόλυναν την πόλη μας. Εμείς λέμε, το πάρκο ανήκει στους πολίτες και ξεκινάμε γιατί κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει την προσπάθεια ό,τι κι αν κάνει. Είναι σίγουρο ότι κάποιοι το θέλουν για να δημιουργήσουν τις δικές τους πολιτικές, κάποιοι, οι μειοψηφίες κυρίως, για να αλλάξουν τη ζωή της πόλης. Να ξέρουν: Το πάρκο θα δοθεί στους πολίτες, τελεία και παύλα! Να τελειώνουμε με αυτές τις λαϊκιστικές μειονότητες!», συνέχισε ο Γιώργος Πατούλης.

Άγνωστος προσπάθησε να κάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Πλατεία Εξαρχείων

«Ενδεχομένως κάποιοι θέλουν να χαλάσουν την χριστουγεννιάτικη διαδικασία. Τους απαντούμε. Προχωράμε για τα παιδιά μας, να περάσουν όμορφα και γιορτινά», είπε ο Περιφερειάρχης Αττικής. «Το Σέντραλ Παρκ που λέγεται Πεδίον του Άρεως είναι εδώ» πρόσθεσε ο Γιώργος Πατούλης υποσχόμενος ότι του χρόνου «θα είναι εδώ η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ελλάδας».

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων περιλαμβάνει πλήθος παραστάσεων και συναυλιών μέχρι τις 7 Ιανουαρίου ενώ λειτουργούν παγοδρόμιο και παιδικά παιχνίδια λούνα παρκ. Θα ήταν, πάντως, προτιμότερο να μην υπήρχαν τόσοι πολλοί πάγκοι μικροπωλητών που καλύπτουν όλη την διαδρομή από την είσοδο στο άγαλμα του Κωνσταντίνου έως και την πλατεία με το σιντριβάνι. Σε μήκος 200 μέτρων, πάνω από 250 πάγκοι πωλούν από ρούχα και φθηνά είδη σπιτιού έως όσα μπορεί να βρει κανείς στις παρυφές των λαϊκών αγορών ή τις εμποροπανηγύρεις των ιερών ναών, χωρίς να έχουν κάποια ιδιαίτερη σχέση με το… Πνεύμα των Χριστουγέννων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X