Κοινωνία

Νέα μέτρα: Που θα είναι υποχρεωτικές οι μάσκες ΚΝ95 ή FFP2

Νέα μέτρα: Που θα είναι υποχρεωτικές οι μάσκες ΚΝ95 ή FFP2
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Από την περασμένη εβδομάδα, τα νέα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί, ανέφεραν ότι οι μάσκες υψηλής προστασίας (ΚΝ95 ή FFP2) θα είναι υποχρεωτικές (είτε αυτές είτε διπλή χειρουργική) στα σούπερ μάρκετ και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σήμερα (27.12.2021) στα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από 3 Ιανουαρίου και ανακοινώθηκαν από τον Θάνο Πλεύρη, οι μάσκες ΚΝ95 ή FFP2 θα είναι υποχρεωτικές και για τους εργαζόμενους στην εστίαση αλλά και στα νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε: Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής από τους εργαζόμενους στην εστίαση, στα ΜΜΜ, σούπερ μάρκετ και όπου υπάρχει συνωστισμός.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, είχε καλέσει τους πολίτες να μην επιλέγουν για τα σούπερ μάρκετ και τα ΜΜΜ τη διπλή μάσκα, αλλά τις μάσκες υψηλής προστασίας, γιατί εφαρμόζουν καλύτερα στο πρόσωπο και άρα προστατεύουν περισσότερο.

«H K95 είναι αυτή που κλείνει καλά στο πρόσωπο και είναι αυτή που υπάρχει σύσταση να φοράμε στο σούπερ μάρκετ. Η χειρουργική από μόνη της είναι πολύ καλή για να αποφύγεις την επαφή με τα σταγονίδια, δεν κλείνει όμως το ίδιο καλά γύρω γύρω από το πρόσωπο. Δεν έχει νόημα να φορέσουμε διπλή χειρουργική μάσκα. Αν θέλουμε να προστατευτούμε καλύτερα πρέπει να βάλουμε μια μάσκα που κλείνει καλά γύρω από το πρόσωπο, να την κολλήσουμε ή να φορέσουμε την Κ95, για να ξέρουμε όλοι τι θα πει μεγαλύτερη προστασία στο σούπερ μάρκετ για όποιους φοβόμαστε. Είναι σημαντικό να εφαρμόζει καλά ώστε ο αέρας να περνάει όλος μέσα από τη μάσκα», είπε πει η Μίνα Γκάγκα.

Το… πρώτο κύμα υποχρεωτικότητας στις μάσκες υψηλής προστασίας έφεραν, επίσης, και κύμα αισχροκέρδειας και ανατιμήσεων!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X