Κοινωνία

Νέα μέτρα: Πυρ και μανία οι έμποροι

Νέα μέτρα: Πυρ και μανία οι έμποροι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Η απαίτηση να ελέγχονται από τους εργαζόμενους στα καταστήματα οι καταναλωτές είναι ανέφικτη» τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης λίγο μετά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Με τους πάντες «μουδιασμένους» από τα 6.700 κρούσματα και τους διασωληνωμένους και τους θανάτους να αυξάνονται, η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα (02.11.2021) νέα μέτρα, επιβάλλοντας επί της ουσίας ένα ιδιότυπο lockdown για τους ανεμβολίαστους πολίτες. Φυσικά, αυτό επηρεάζει και τα καταστήματα λιανικής.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα:

  • Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αλλά και στις εκκλησίες, θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο rapid ή Pcr τεστ την εβδομάδα, προκειμένου να μπορούν να προσέλθουν στις εργασίες τους.
  • Όσον αφορά την είσοδο στις δημόσιες υπηρεσίες, στα εμπορικά κέντρα και καταστήματα, κομμωτήρια, τράπεζες και χώρους διασκέδασης, θα είναι πλέον υποχρεωτικό το αρνητικό rapid ή pcr τεστ για την είσοδο των ανεμβολίαστων πολιτών.
  • Οι χώροι που θα μπορούν να μπαίνουν ανεμβολίαστοι χωρίς να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ, είναι τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ κτλ), οι χώροι λατρείας και τα φαρμακεία.

Σταύρος Καφούνης: Ασύμμετρο βάρος στις πλάτες του λιανεμπορίου

Τα νέα μέτρα έφεραν την αντίδραση από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρου Καφούνη.

Σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook, τονίζει πως από την αρχή της πανδημίας ο κλάδος έχει δείξει σοβαρότητα, έχει τηρήσει ευλαβικά τα μέτρα και όπως όλοι συμφωνούν ποτέ δεν έγινε εστία μετάδοσης του ιού.

Για όλους αυτούς τους λόγους, σημειώνει, η απαίτηση να ελέγχονται από τους εργαζόμενους στα καταστήματα οι καταναλωτές είναι ανέφικτη.

Όλη η ανάρτηση

«Το λιανεμπόριο από την αρχή της πανδημίας έχει αντιμετωπίσει με εξαιρετική σοβαρότητα τόσο τις οικονομικές όσο και τις υγειονομικές προκλήσεις,  τηρώντας ευλαβικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλά.

Άλλωστε έχουμε όλοι συμφωνήσει ότι ουδέποτε αποτέλεσε εστία μετάδοσης του covid-19 και κανείς στο παρελθόν δεν αμφισβήτησε το ασφαλές περιβάλλον εντός των καταστημάτων.

Ως εκ τούτου, η απαίτηση να ελέγχονται από τους εργαζόμενους στα καταστήματα οι καταναλωτές είναι ανέφικτη και δυστυχώς το μέτρο αυτό θα επιδεινώσει το οικονομικό περιβάλλον, σε μία περίοδο που επανέρχεται σταδιακά η αισιοδοξία στην αγορά».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X