Θέμα

Νέος Κόσμος: Μαφιόζικη εκτέλεση 44χρονου – Την Greek Mafia δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Νέος Κόσμος: Μαφιόζικη εκτέλεση 44χρονου  – Την Greek Mafia δείχνουν τα πρώτα στοιχεία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στον Νέο Κόσμο, άγνωστοι εκτέλεσαν τα ξημερώματα της Κυριακής (14.01.2024) έναν 44χρονο άνδρα. Η μαφιόζικη εκτέλεση έγινε έξω από βενζινάδικο γνωστής εταιρίας, στη συμβολή της Φρατζή με την Ηλία Ηλιού.
Η επίθεση στον 44χρονο έγινε περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα. Το θύμα, σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν έξω από το βενζινάδικο που διατηρεί στο Νέο Κόσμο, μέσα στο αυτοκίνητό του, ένα SUV μάρκας BMW.

 

Οι δράστες έφτασαν στο βενζινάδικο, πλησίασαν με αυτοκίνητο το θύμα και τον πυροβόλησαν δεκάδες φορές, μάλλον με καλάσνικοφ.

Στο σημείο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, κλήθηκε η αστυνομία και έχουν εντοπιστεί 81 κάλυκες!

Πληροφορίες αναφέρουν πως το θύμα ονόματι Ευάγγελος Ζαμπούνης ήταν άνθρωπος της νύχτας ενώ στο παρελθόν είχε γίνει σε βάρος του απόπειρα δολοφονίας στην περιοχή του Πειραιά. Ο 44χρονος είχε δεχθεί επίθεση και το 2018 όπου είχε τραυματιστεί σοβαρά. Το αυτοκίνητο σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το OPEN βρέθηκε καμένο στην περιοχή του Σχιστού, λίγο αργότερα.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο OPEN πρόκειται ίσως για το «ακριβότερο συμβόλαιο θανάτου» στον χώρο της νύχτας.

Οι δράστες, οι οποίοι είχαν στήσει καρτέρι στον 44χρονο, σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν τρεις ή τέσσερις και επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο, ενώ πιθανολογείται ότι υπήρχε και δεύτερη ομάδα υποστήριξης, καθώς μετά την δολοφονία εθεάθη και μία μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού να απομακρύνεται από το σημείο.

 

Οι εκτελεστές πυροβόλησαν τον 44χρονο, ο οποίος προσπάθησε να καλυφθεί μέσα στο θωρακισμένο όχημα, αλλά δεν τα κατάφερε και τραυματίστηκε θανάσιμα.

Στον τόπο του εγκλήματος έχουν βρεθεί από την Αστυνομία 81 κάλυκες από καλάσνικοφ.

Αμέσως μετά τη δολοφονία οι δράστες διέφυγαν με το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν.



Λίγο αργότερα το ΙΧ βρέθηκε καμένο, στην Λεωφόρο Αθηνών στο Δαφνί και παρελήφθη από γερανό της Αστυνομίας, για να μεταφερθεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών ερευνών, προκειμένου να εξεταστεί εργαστηριακά.

Μάλιστα αναφέρεται ότι στο σημείο εκείνο βρέθηκε και οπή από σφαίρα σε παρακείμενη πολυκατοικία και εικάζεται ότι οι δράστες μπορεί να πυροβόλησαν και για εκφοβισμό σε περίπτωση που φοβήθηκαν ότι υπήρξε κάποιος αυτόπτης μάρτυρας.

 

Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό της μοτοσικλέτας που εκτιμάται ότι εμπλέκεται στη δολοφονία, ενώ έχει ληφθεί οπτικό υλικό από κάμερες στην περιοχή για να εξεταστεί στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Την έρευνα έχει αναλάβει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.



Ένα αυτοκίνητο γεμάτο όπλα και μπιτόνια βενζίνης είχε βρεθεί προ καιρού πολύ κοντά στο σημείο της εκτέλεσης

Ένα περιστατικό το οποίο ενδεχομένως να συνδέεται με την μαφιόζικη εκτέλεση του Ευάγγελου Ζαμπούνη, είχε γίνει γνωστό τον περασμένο Ιούνιο. Αφορά στο αυτοκίνητο SUV, μάρκας  Νissan Qashqai που είχε εντοπιστεί από τις αστυνομικές Αρχές, και ήταν γεμάτο όπλα και μπιτόνια βενζίνης, πολύ κοντά στο σημείο που βρίσκεται το βενζινάδικο στο οποίο πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα το δολοφονικό χτύπημα με θύμα τον ιδιοκτήτη του πρατηρίου.



Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές από τις αστυνομικές Αρχές, το εν λόγω αυτοκίνητο που ήταν γεμάτο όπλα, πιθανολογείται ότι ανήκε είτε στον ίδιο τον Ευάγγελο Ζαμπούνη,  είτε σε άλλο πρόσωπο της λεγόμενης «Greek Μafia», που ετοίμαζε χτύπημα κατά του 44χρονου, αλλά δεν πρόλαβε να το πράξει.



 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X