Κοινωνία

Νέος Κόσμος: Η Αστυνομία φοβάται αντίποινα – Αλλοδαποί οι εκτελεστές

Νέος Κόσμος: Η Αστυνομία φοβάται αντίποινα – Αλλοδαποί οι εκτελεστές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός επικρατεί στις Αρχές για το ενδεχόμενο αντιποίνων μετά την εκτέλεση του 44χρονου στον Νέο Κόσμο, καθώς επίκεινται ανακατατάξεις στην ιεραρχία της Greek Mafia.

Το θύμα γνώριζε ότι ήταν στόχος και μέχρι το καλοκαίρι, σύμφωνα με τον Alpha, συνοδευόταν πάντα από άνδρες ασφαλείας. Κάτι που δεν συνέβαινε το μοιραίο βράδυ στο βενζινάδικό του.

 Έρευνες στις φυλακές

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι αστυνομικοί αναζητούν απαντήσεις παλαιών ποινικών μέσα από τις φυλακές καθώς κάποιοι έγκλειστοι δεν αποκλείεται να γνωρίζουν πολλά ή ακόμα και η εντολή να δόθηκε από «μέσα».

 

Στις έρευνες περιλαμβάνεται όλο το φάσμα του εγκλήματος. Από ομάδες διαφορετικών εθνικοτήτων.

Στο στόχαστρο ο «τσιλιαδόρος»

Γνώριζαν οι δράστες ότι το θύμα βρισκόταν πολλές ώρες στο βενζινάδικο και ενδεχομένως ο τσιλιαδόρος βρισκόταν στο σημείο. Μόλις εκείνος είδε τον στόχο να μπαίνει στο αυτοκίνητο, ο τσιλιαδόρος φέρεται να ειδοποίησε τους εκτελεστές να κινηθούν άμεσα.

 

Για τον λόγο αυτό, οι Αρχές δίνουν βάση στο ποια κινητά εξέπεμπαν στο σημείο εκείνη την ώρα καθώς μέσω αυτών έγινε η επικοινωνία δραστών – τσιλιαδόρου.

Τέλος, σημειώνεται στο ρεπορτάζ του σταθμού, ότι οι Αρχές ψάχνουν την διαδρομή του κλεμμένου – από το Μιλάνο – αυτοκινήτου των εκτελεστών αν και επισημαίνεται ότι πολλά αυτοκίνητα από την Ιταλία καταλήγουν κλεμμένα στην Ελλάδα, μία διαδρομή που «προτιμά» το οργανωμένο έγκλημα λόγω του ότι οι δύο χώρες είναι γειτονικές.

Εισαγόμενοι εκτελεστές

Όπως αναφέρει το Action24, η ΕΛΑΣ αναζητά τους εκτελεστές στα κυκλώματα της μαφίας σε Ελλάδα και εξωτερικό καθώς τόσο ο τρόπος δράσης όσο και το όπλο τοκάρεφ, που έδωσε την χαριστική βολή στο θύμα, συναντάται ευρέως στην αλβανική μαφία, σύμφωνα με τον Σταύρο Μπαλάσκα.

Η αστυνομία ψάχνει απάντηση στο γιατί δεν είχε μαζί του συνοδεία ο 44χρονος ενώ στα εγκληματολογικά εργαστήρια εξετάζονται οι κάμερες ώστε να φανούν κάποια από τα χαρακτηριστικά των δραστών, ειδικά του πρώτου που φαίνεται σε κάποιο σημείο να του κατεβαίνει για λίγο η μάσκα full face που φορούσε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X