Κοινωνία

Ο Ευθύμης Λέκκας για τους σεισμούς στην Κρήτη και την Κόρινθο

Ο Ευθύμης Λέκκας για τους σεισμούς στην Κρήτη και την Κόρινθο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Καθησυχαστικός σχετικά με την έντονη μετασεισμική ακολουθία που παρατηρείται στην Κρήτη μετά τον ισχυρό σεισμό των 5.1 Ρίχτερ που ταρακούνησε το νησί λίγα λεπτά πριν τις 10 το βράδυ της Πέμπτης, αλλά και την δόνηση των 4.5 Ρίχτερ στο Ξυλόκαστρο εμφανίστηκε ο καθηγητής Γεωλογίας και Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμης Λέκκας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε:

«Από το 5,1 (Ρίχτερ) μέχρι σήμερα έχουν εκδηλωθεί γύρω στις 15 δονήσεις με μέγεθος από 3 μέχρι 4,5. Ο τελευταίος 4,5 ήταν τις πρώτες πρωινές ώρες.

Θεωρώ ότι είμαστε σε μια διαδικασία εκτόνωσης και αυτό βεβαίως τόνισε και η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Σεισμικής Διακινδύνευσης του Οργανισμού, η οποία ουσιαστικά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι έχουμε να κάνουμε με περιορισμένου εύρους σεισμική δραστηριότητα σε περιοχές που δεν μπορούν να δώσουν μεγαλύτερους σεισμούς όπως αυτή των Μοιρών ή του Κορινθιακού Κόλπου κοντά στο Ξυλόκαστρο».

Ο κ. Λέκκας τόνισε ότι οι πολίτες δεν θα πρέπει να ανησυχούν για μεγαλύτερη έξαρση του φαινομένου.

«Παρακολουθούμε την εξέλιξη των φαινομένων, αλλά σε κάθε περίπτωση, δεν νομίζω ότι μπορούμε να φτάσουμε σε μεγέθη τα οποία θα ξεπεράσουν το 5,1 για τις Μοίρες ή το 4,5 Ρίχτερ για τον Κορινθιακό κόλπο».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X