Κοινωνία

Ο Μπακογιάννης δίνει 215.000€ για πρωτοχρονιάτικη φιέστα χωρίς κοινό αλλά με Ρουβά

Ο Μπακογιάννης δίνει 215.000€ για πρωτοχρονιάτικη φιέστα χωρίς κοινό αλλά με Ρουβά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι ειδικοί ζήτησαν να αναβληθούν οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις με κόσμο και ο δήμος Αθηναίων είπε να κάνει…. φιέστα στο Λυκαβηττό για την υποδοχή του 2022 χωρίς κοινό, με τον Σάκη Ρουβά «καλεσμένο» του Κώστα Μπακογιάννη και γι’ αυτό να δώσει και 215.000€.

Η παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη σκέφτηκε, αποφάσισε, ψήφισε και προκάλεσε την οργή της αντιπολίτευσης στο δήμο Αθηναίων για την πολυδάπανη φιέστα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο πάρκινγκ έξω από το θέατρο του Λυκαβηττού, όπως είχε γίνει και πέρυσι δηλαδή.

Το απόγευμα της Τετάρτης (22.12.2021), σύμφωνα με πληροφορίες, σε έκτακτη συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της Τεχνόπολης αποφάσισε να γίνει εκδήλωση χωρίς κόσμο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Λυκαβηττό.

Η παράταξη Μπακογιάννη ψήφισε να στηθεί υπαίθρια σκηνή με βελούδινες κουρτίνες, κρυστάλλινους πολυέλαιους και εκατοντάδες φώτα για να γιορτάσει ο δήμαρχος… μόνος του την έλευση του νέου χρόνου.

Μαζί με τον Κώστα Μπακογιάννη, θα είναι και ο Σάκης Ρουβάς, που θα τραγουδήσει για 17 λεπτά!

Και αφού μπει το 2022, θα υπάρξει και σόου με πυροτεχνήματα, φυσικά.

Και όλα αυτά θα κοστίσουν στους Αθηναίους περίπου 215.000 ευρώ. Κανείς δεν ξέρει πως προκύπτει το ποσό αυτό, αν και πόσο θα πληρωθεί για την παρουσία του ο Σάκης Ρουβάς.

Την όλη παραγωγή έχει αναλάβει η εταιρεία Carousel, η οποία θα βιντεοσκοπεί την εκδήλωση και θα στέλνει το υλικό στην ΕΡΤ για να μεταδίδεται.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, ακόμη, ότι το έργο δόθηκε με απευθείας ανάθεση και χωρίς να έχει προηγηθεί σχετικά πρόσκληση ενδιαφέροντος.

Οργή

Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε την απόφαση, ενώ αναμένονται και επίσημες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες.

Ήδη η Λαϊκή Συσπείρωση εξέδωσε ανακοίνωση καταγγέλλοντας τη φιέστα του δημάρχου και αναφέροντας: «Την ώρα που πολύς κόσμος θα κλειστεί το σπίτι του και καλείται να αντιμετωπίσει καταστάσεις ακρίβειας, φτώχειας και έξαρσης της πανδημίας, ο Δήμος Αθηναίων επιλέγει για τον εορτασμό της αλλαγής του χρόνου να επενδύσει σε ακριβά και φαντασμαγορικά θεάματα στο λόφο του Λυκαβηττού. Για ένα τηλεοπτικό προϊόν περίπου 17 λεπτών, η Τεχνόπολη θα δαπανήσει 211 χιλιάδες ευρώ, συν το ΦΠΑ, με σύμβαση απευθείας ανάθεσης.

Εμείς δεν στεκόμαστε στο θέμα της επιλογής του συγκεκριμένου καλλιτέχνη από την εταιρία παραγωγής. Είναι όμως προκλητικό, κάθε χρόνο, μόνο για την εκδήλωση της αλλαγής του χρόνου, ο Δήμος Αθηναίων να προϋπολογίζει και να δαπανά περισσότερα από 200 χιλιάδες ευρώ, ακόμα και φέτος που δεν θα έχει καθόλου θεατές.

Θεωρούμε ότι για να εμπνεύσει ο Δήμος αισιοδοξία και να εμψυχώσει τους κατοίκους δεν χρειάζονται «επιβλητικά σκηνικά, βελούδινες κουρτίνες, κρυστάλλινοι πολυέλαιοι, εκατοντάδες φώτα κλπ» όπως προβλέπονται στην πρόταση συγκεκριμένης εταιρίας που μας παρουσιάστηκε. Αντίθετα αυτό μπορεί να γίνει με πολύ λιγότερα χρήματα και με ουσιαστικές δράσεις με γνώμονα τις ανάγκες των κατοίκων που βρίσκονται πίσω από τη βιτρίνα της πόλης».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X