Κοινωνία

Οι ιατροδικαστές προκαλούν ανατριχίλα: Σταυρουδάκια και βέρες στα απανθρακωμένα σώματα (video)

Οι ιατροδικαστές προκαλούν ανατριχίλα: Σταυρουδάκια και βέρες στα απανθρακωμένα σώματα (video)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το δυσκολότερο έργο μετά την κατάσβεστη των φονικών πυρκαγιών έχουν αναλάβει οι ιατροδικαστές. Τα θύματα έχουν φτάσει τα 83 και την ίδια ώρα οι υπεύθυνοι διενεργούν νεκροψίες-νεκροτομές στα απανθρακωμένα πτώματα.

Ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιώκας προέβει σε νέες δηλώσεις on camera:

«Ζούμε τις προσωπικές ιστορίες των ανθρώπων που έρχονται εδώ, αναγκαστικά, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Είμαστε συναισθηματικά φορτισμένοι, ζούμε το δράμα. Σε συνεργασία με τους γενετιστές προσπαθούν να κάνουμε τη δουλειά μας για να αποδοθεί όπως γίνεται δικαιοσύνη. Για εμάς σήμερα ήταν η πιο δύσκολη ημέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά για να συνεχίσει: «Κάποια είναι καμένοι με εγκαύματα αλλά τα περισσότερα πτώματα είναι απανθρακωμένα. Βρίσκουμε σταυρουδάκια, βέρες αλλά δεν μπορούν να αναγνωριστούν, πρέπει να γίνει εξέταση DNA από τα εργαστήρια. Ήδη έχουν αρχίσει οι ταυτοποιήσεις, μπορεί να διαρκέσει ώρες, ακόμη και μέρες».

«Για μένα ήταν η πιο δύσκολη περίπτωση στα χρόνια της δουλειάς μου. Δεν είχε καμία σχέση, το Helios ήταν ψυχολογικά αναμενόμενο επειδή ήταν αεροπορική τραγωδία. Εδώ μέσα σε ελάχιστη ώρα χάθηκαν τόσες ζωές. Οι περισσότεροι στο Μάτι, κάηκαν ζωντανοί», φρόντισε να τονίσει.

Μάλιστα επεσήμανε πως μέχρι στιγμής οι νεκροτομές είναι 75 ενώ συνεχίζονται οι τοξικολογικές εξετάσεις. Δυστυχώς, ο Ηλίας Μπογιώκας εξέφρασε τον φόβο πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X