Κοινωνία

Οριστικό: Δεν ανοίγει λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη -Ανοίγουν mall σε «κόκκινες» περιοχές

Οριστικό: Δεν ανοίγει λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη -Ανοίγουν mall σε «κόκκινες» περιοχές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Λιανεμπόριο :Όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ, θα επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού με το λεγόμενο click away και η πώληση εντός καταστήματος πάλι με ραντεβού (click in shop), ενώ εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. με μέγιστο όριο 20 πελάτες.

H μετακίνηση των καταναλωτών προς τα συγκεκριμένα καταστήματα θα γίνεται με τη χρήση ειδικού κωδικού (13032) και έως 3 ώρες συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Παράλληλα, στις περιοχές της χώρας που εντάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, δηλαδή στις «κόκκινες», τα εμπορικά κέντρα (mall), τα εκπτωτικά καταστήματα (outlet) και τα shops in a shop θα λειτουργούν πλέον μόνο με το σύστημα του click away, ενώ θα παραμείνουν κλειστά στις περιοχές με «βαθύ κόκκινο» μεταξύ των οποίων είναι και η Αττική.

Την ίδια ώρα στα σούπερ μάρκετ (εκτός Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Κοζάνης) απελευθερώνεται η πώληση των προϊόντων που είχαν κορδέλες απελευθερώνεται.

Το προτεινόμενο ωράριο για τη λειτουργία των καταστημάτων είναι από 7:00 έως 20:30 (Δευτέρα με Σάββατο).

Τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού στο σύνολο της Επικράτειας ισχύουν για το διάστημα από τη Δευτέρα 5 Απριλίου και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 12 Απριλίου και ώρα 6:00 το πρωί.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X