Κοινωνία

Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο πλημμυροπαθών το Σάββατο στη Λάρισα

Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο πλημμυροπαθών το Σάββατο στη Λάρισα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κάλεσμα σε όλους του πολίτες της Θεσσαλίας να λάβουν μέρος στο Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και οι φορείς, που συμμετείχαν στην διευρυμένη σύσκεψη των πλημμυρισμένων περιοχών που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβρη.

Σημείο αιχμής της κινητοποίησης είναι η άμεση αποκατάσταση των ζημιών, που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου κι η αποζημίωση των πολιτών, που έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους στη διάρκεια αυτών, καθώς επίσης η ακρίβεια που αποδυναμώνει τα εισοδήματα, η κατάσταση στη Δημόσια Υγεία, την Παιδεία και ο προϋπολογισμός, που ψηφίζετε το Σαββατοκύριακο.

“Στον προϋπολογισμό δεν περιλαμβάνονται τα ποσά που αναλογούν για τις ουσιαστικές αποζημιώσεις καθώς προβλέπεται το ποσό των 600 χιλιάδων ευρώ για Θεσσαλία και Έβρο την ώρα που μόνο για τη Θεσσαλία η αποκατάσταση των ζημιών απαιτεί μερικά δις ευρώ. Τα ποσά που έλαβαν οι πλημμυροπαθείς είναι λίγα , οι υποδομές παραμένουν σε άθλια κατάσταση και δεν υπάρχουν ουσιαστικές απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί”, σημείωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κ. Γιάννης Σκόκας.

“Οι κίνδυνοι για την υγεία ελλοχεύουν μετά τις πλημμύρες ιδιαίτερα σε περιοχές, όπως η λίμνη Κάρλα, όπου τα νερά παραμένουν στάσιμα και κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές”, τόνισε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας, κ. Θάνος Κουτσιούκης και αναφέρθηκε στην εφαρμογή του μέτρου για δωρεάν προμήθεια φαρμάκων στους πλημμυροπαθείς, “μέτρο που μόλις πριν λίγες ημέρες άρχισε να εφαρμόζεται και αυτό αποσπασματικά”.

Στο συλλαλητήριο δυναμική θα είναι κι η παρουσία πολιτών από την Καρδίτσα, που γνώρισε δύο φορές την καταστροφή, αρχικά το 2020 με τον Ιανό και φέτος με τις κακοκαιρίες Daniel και Elias. “Ο κόσμος έχει γονατίσει, απογοητευτεί κι οι θεομηνίες έχουν προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση” επεσήμανε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας κ. Γιώργος Καπράνας και πρόσθεσε πως: “Υπάρχουν ακόμη εργαζόμενοι που δεν έχουν λάβει τα χρήματα της αναστολής εργασίας τους, αγρότες που αγωνιούν για το αύριο και κόσμος που οδηγείται στην φτωχοποίηση”.

Τις “παρακμιακές” συνθήκες, που επικρατούν στις πλημμυρισμένες συνοικίες της Λάρισας μετέφερε η εκπρόσωπος της Επιτροπής Πλημμυροπαθών των συνοικιών Αγ. Θωμά και Φιλιππούπολης κ. Λίτσα Γούναρη, που μίλησε για οργισμένους, αγανακτισμένους και θυμωμένους κατοίκους. “Το μέγεθος των ζημιών είναι πολλαπλάσιο των αποζημιώσεων που δίνονται δίχως να ξεχνάμε τις αδικίες στα ποσά που λαμβάνουν οι πλημμυροπαθείς” έκλεισε η κ. Γούναρη.

“Οργιζόμαστε, όταν ακούμε οτι το κράτος, η Περιφέρεια, ο Δήμος ήταν από την πρώτη στιγμή μαζί μας. Αντίθετα είναι απέναντί μας” τόνισε ο κ. Τάσος Τσιαπλές επικεφαλής της Λα.Συ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας που εκπροσωπεί τους δύο πλημμυρισμένους οικισμούς των Εργατικών Κατοικιών της Γιάννουλης. Για τον προϋπολογισμό ο κ. Τσιαπλές σχολίασε: “Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι επαγγελματίες της Θεσσαλίας πληγέντες και μη μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες βρίσκονται αντιμέτωποι με την ακρίβεια , το χαμηλό εισόδημα και την φοροληστεία, που μαστίζει όλο το λαό. Βιώνουν την άθλια κατάσταση στην υγεία, την παιδεία όπου μας οδηγούν να βάζουμε όλο και ποιο βαθιά το χέρι στην άδεια τσέπη”.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X