Κοινωνία

Πάπας Φραγκίσκος: «Χωρίς την Ελλάδα, ο κόσμος δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα»

Πάπας Φραγκίσκος: «Χωρίς την Ελλάδα, ο κόσμος δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Είναι τιμή μου να βρίσκομαι σε αυτήν την ένδοξη πόλη» είπε ο Πάπας Φραγκίσκος, σε δηλώσεις του από το Προεδρικό Μέγαρο.

«Χωρίς της Αθήνα, χωρίς την Ελλάδα, η Ευρώπη, ο κόσμος, δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα. Θα ήταν λιγότερο σοφοί και λιγότερο ευτυχείς» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε λόγο για υποχώρηση της Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι απαιτείται «προσπάθεια και υπομονή».

Αναφερόμενος στο θέμα της πανδημίας, τόνισε ότι αποτελεί μεγάλη αντιξοότητα. Όπως είπε, στην περίπτωση της Ελλάδα, αποτελεί επίσης μία πρόκληση που συνεπάγεται κατάλληλες δράσεις, αναφερόμενος στις εκστρατείες για τον εμβολιασμό και στις θυσίες των πολιτών, όπως ανέφερε.

Ο ίδιος απέστειλε σειρά μηνυμάτων, καλώντας σε συντονισμένη και ενεργή συνεργασία για την αντιμετώπιση της φτώχειας, ενώ σε σχέση με τον μεταναστευτικό, τόνισε ότι έχει δημιουργήσει χάσματα μετά του Νότου και του Βορρά και υπογράμμισε την ανάγκη για ένα κοινό όραμα.

«Ο Θεός να ευλογεί την Ελλλάδα» έκλεισε την ομιλία του.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούπου, τόνισε ότι η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη χώρα μας έχει «μεγάλη συμβολική αξία» λόγω της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

«Ο λαός μας εκτιμά την αγάπη σας» σημείωσε επίσης.

Η ίδια αναφέρθηκε στην πανδημία, επισημαίνοντας ότι συνιστά «άσκηση ευθύνης για όλους μας μέσα από καθημερινές συμπειφορές στήριξης των συνανθρώπων μας», ενώ απέστειλε εκ νέου μήνυμα για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

Ακόμα, σε σχέση με το προσφυγικό, έκανε μνεία στην αυριανή επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο, λέγοντας: «Έχετε αναγνωρίσει τον ανθρωπισμό των Ελλήνων».

Το πρωί, ο Πάπας Φραγκίσκος αφίχθη στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου τον υποδέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο για τη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας υποδέχθηκε στο κεφαλόσκαλο του Μεγάρου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και στη συνέχεια, στο εσωτερικό του Μεγάρου, έγινε ανάκρουση των εθνικών ύμνων Βατικανού και Ελλάδος.

Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ ο Πάπας θα απευθύνει και ομιλία.

Το απόγευμα ο Πάπας θα μεταβεί στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, όπου θα συναντηθεί με τον Ιερώνυμο.

Αύριο, ο Πάπας Φραγκίσκος θα μεταβεί στη Λέσβο, όπου θα επισκεφθεί το «Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης» των προσφύγων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X